На Хмельниччині можуть утворити ще дві тергромади

На Хмельниччині можуть утворити ще дві тергромади
Одна із них уже подала необхідні документи до облдержадміністрації. Інша закінчує роботу над оформленням паперів.

Уже чекає на висновок Хмельницької обласної держадміністрації Закупнянська громада Чемеровецького району. Майже всі документи підготувала Судилківська громада Шепетівського району. Про це «ВСІМ» повідомив директор Хмельницького офісу реформ Сергій Яцковський.

 - Процес утворення тергромад не зупинився. Обговорення чи підготовка тривають повсюди. Наприклад, у Теофіпольському районі є рішення багатьох сільрад і їм не вистачає декількох необхідних документів. Усе підготовили в Деражнянському районі. Але там вирішили почекати і повернутися до питання об’єднання уже після виборів, - розповів «ВСІМ» Сергій Яцковський.

На його думку, те, що в Хмельницькій області більше громад порівняно із іншими регіонами, вигідно і в фінансовому плані. Адже з 3 мільярдів гривень, які будуть  передбачені в фонді регіонального розвиту в 2016 році, половина буде виділена саме на розвиток інфраструктури об’єднаних громад. Виділятимуть кошти враховуючи їх  територію та населення.

Відео дня

- Окрім того, Європа задекларувала виділення близько 2,3 мільярда гривень на створення центрів надання адмінпослуг саме в територіальних громадах і на розвиток інфраструктури, - зазначив Сергій Яцковський.

ЦНАПи будуть створенні у кожній територіальній громаді, що має спростити надання адмінпослуг для населення. Для отримання коштів від Євросоюзу кожна громада має запропонувати проект, на втілення якого і вони виділятимуться.

Нагадаємо, на Хмельниччині уже створено 22 територіальні громади.

Читайте також: Міфи про адмінреформу або Чого бояться селяни, коли чують про Хмельницький

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • PAL

    Проекты, Евросоюз, миллиарды гривень, ну полный писец.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up