На Хмельниччині адвокат пропонував судді хабар за справу по "130-тій"

На Хмельниччині адвокат пропонував судді хабар за справу по "130-тій"
Фото ілюстративне
  • Адвокат пропонував гроші, аби суд не притягав його клієнта до відповідальності.
  • Суддя повідомив про подію до Вищої ради правосуддя.

На Хмельниччині зафіксували спробу повпливати на суддю. 19 серпня до Вищої ради правосуддя та в Офіс Генерального прокурора звернувся з повідомленням суддя Ярмолинецького районного суду Вадим Мазурчак. Він і повідомив про факт спроби дати хабар. Про це пише «Судово-юридична газета».

За словами судді, справа стосувалась адміністративного порушення за частиною 1 статті 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння).

Наступного дня до службового кабінету судді зайшов адвокат, який повідомив, що буде представляти інтереси підозрюваного по цій статті. Юрист спочатку почав звинувачувати поліцію у неправильному складанні протоколу і загалом запевнив, що цю справу в судді він виграє. За словами судді Мазурчака, адвокат в завуальованій формі почав натякати на хабар. Неправомірну вигоду хотів дати зате те, щоб суд не залучав його клієнта до відповідальності. Як пише "Судово-юридична газета", адвокат в той момент показував характерні жести, що передає судді гроші.

Відео дня

Також як заявив помічник Мазурчака, в суді з’явився громадянин, щодо якого поліцією і був складений протокол. Він поцікавився датою засідання і попросив дати йому справу для ознайомлення і вручити повістку. Сам поводився зухвало і за словами судді, неприродно. 

В повідомленні судді було вказано, що учасник судового процесу є пенсіонером, але в минулому працював оперуповноваженим з особливо важливих справ податкової поліції Кам’янець-Подільської об’єднаної інспекції Хмельницької області.

Суддя після інциденту вирішив повідомити про це в Раду правосуддя і генеральному прокурору.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Проск Алекс

    Мало предлагал
  • Tatiana Tulipano

    Хотілося б знати подальші дії стосовно цього адвоката
  • Viktor Tryndyuk

    Суддя образився,мало дав.
  • Svitlana Solonina

    А він ті жести точно правильно трактував? Може той адвокат щось інше йому пропонував?🙂 Бо щось слабо віриться в чесних суддів в Україні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up