На Хмельниччині чоловік отримав штраф за зберігання "шпигунської" ручки

На Хмельниччині чоловік отримав штраф за зберігання "шпигунської" ручки
Фото ілюстративне
  • Ручка обладнана камерою та мікрофоном відноситься до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Житель села на Полонщині зберігав техзасіб, який відповідно до висновку спеціаліста УСБУ, належить до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Як виявилося, у звичайну ручку у верхній частині біля затискача була вмонтована прихована відеокамера та з протилежного боку – мікрофон. Також зверху знаходилась кнопка активації відеокамери й мікрофона.

  • "30 квітня 2021 року в адмінбудівлі Полонської міської ради ОТГ у присутності співробітника СБУ та свідків, чоловік добровільно видав технічний засіб з функціями негласного отримання й реєстрації аудіо-, відеоінформації – кулькову ручку", - йдеться у повідомленні Хмельницького апеляційного суду.

За словами чоловіка, кулькову ручку йому подарував знайомий і він не знав, що вона може відноситись до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, за використання якої передбачена кримінальна відповідальність.

Суд визнав винним 34-річного чоловіка за статтею 195-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення  та наклав на нього стягнення у виді 850 гривень штрафу.

Відео дня

Читайте також: На Хмельниччині за ґрати відправили чоловіка, який надсилав посилки з наркотиками до в'язниці 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vladimir T

    Потрібно менше вимагати, говорити і чинити неправомірного і тоді будуть такі засоби бездіяльні...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up