На Хмельниччині покарали директора школи, який не повідомив про булінг між учнями

На Хмельниччині покарали директора школи, який не повідомив про булінг між учнями
Ілюстративне фото
  • Інцидент трапився у Кам’янець-Подільському районі. 
  • На директора склали протокол за неповідомлення про випадок булінгу. 
  • Сам керівник пояснив, що проблемні ситуації вирішуватиме новий директор. 

Поліцейські на Кам'янеччині склали адміністративний протокол на директора школи. Керівник не повідомив про випадок булінгу між школярами. Тепер матеріали справи направили до суду.
Все трапилось влітку цього року. В серпні суд притягнув до відповідальності матір 10-річного школяра за те, що її син постійно цькував свого однокласника. Мама скривдженого учня неодноразово зверталась до директора школи, аби той вжив необхідних заходів, але марно. Після цього жінка звернулась із письмовою заявою до поліції. 

Як повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області, про вказаний випадок директор мав би повідомити правоохоронців, але проігнорував. Потім свою вину визнав, а неповідомлення про булінг мотивував тим, що наступного навчального року не займатиме дану посаду. Тому рішення про конфліктні ситуації вже прийматиме новий директор школи. 
Наразі відомо, що суд прийняв рішення про підтвердження факту булінгу в школі. Стосовно директора було оформлено матеріали за частиною 5 статті 173-4 КУпАП (неповідомлення керівником закладу освіти уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про випадки булінгу (цькування) учасника освітнього процесу) та направлено до суду для подальшого прийняття рішення.

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up