На Шепетівщині згорів автомобіль

На Шепетівщині згорів автомобіль
Фото - ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Легковик зайнявся у Полонному.

Пожежа трапилась ввечері 6 грудня. В управлінні надзвичайних ситуацій повідомляють, що о 20.20 на пункт зв’язку 17-ї державної пожежно-рятувальної частини мешканці Полонного повідомили, що в місті горить автомобіль. 

На місце загоряння негайно вирушили рятувальники. Вони оперативно загасили легковик “ВАЗ 2101”. Пожежники зазначають, що їм вдалося запобігти розповсюдженню вогню.

Відео дня

Також за минулу добу в Україні сталося 187 пожеж, з них 127 — у житловому секторі. Загинуло 10 людей, постраждало — 10. Про це йдеться у повідомленні ДСНС. Тож пожежники закликають неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. 

Як діяти у разі загоряння автомобіля

Найчастіше пожежі в автомобілях трапляються через несправність електропроводки, рухомих вузлів і деталей, перегрів двигуна, а також умисний підпал.

Як відомо, автомобіль повністю вигорає за третину години, але для фатальних ушкоджень достатньо навіть і п’яти хвилин.

Найчастіше в автомобілі горіння виникає у моторному відсіку. Розпізнати загорання можна за ознаками виділення тепла та диму.

Що робити, якщо ваше авто загорілось?

Дії пасажирів у разі загорання авто

Якомога швидше та безпечно покинути автомобіль. Зателефонувати до Служби порятунку за номером «101». За можливості надати допомогу водієві у гасінні автомобіля.

 Дії водія іншого транспортного засобу (що проїжджає повз) у разі загоряння авто

Потрібно врахувати дорожню обстановку, зупинити автомобіль у безпечному місці та за можливості надати допомогу в гасінні пожежі.

Дії перехожих у разі загоряння авто

Слід враховувати небезпечні фактори (висока температура, отруйні продукти горіння, ймовірність вибуху) та перебувати в безпечній зоні на відстані понад 10 метрів.

Уберегти від загоряння

Як відомо, найкращий захист від загоряння – це профілактика. Необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки, стежити за справністю автомобільного електрообладнання, паливного відсіку двигуна, перевозити горючі речовини тільки в щільно закритих контейнерах.

Навчіться користуватись вогнегасником заздалегідь, контролюйте його справність і терміни перезарядки. Найкраще підійде порошковий вогнегасник, ним можна гасити будь-які займисті речовини, а також електроприлади під напругою. Для легкового автомобіля достатньо вогнегасника об’ємом до двох літр, який бажано купувати тільки в спеціалізованих магазинах, перевіряючи наявність документів.

Краще розташовувати вогнегасник так, аби в разі надзвичайної ситуації мати до нього вільний доступ, наприклад, під переднім сидінням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up