Новини та фільми - українською, але радянське кіно перекладати не будуть

Новини та фільми - українською, але радянське кіно перекладати не будуть
  • Верховна Рада прийняла рішення про те, що 75% телеефіру має бути виключно українською мовою. 
  • Окрім цього, державною мовою не дублюватимуть старі радянські фільми. Перекладатимуть лише іноземні стрічки.

Паламент вніс зміни до Закону щодо мови аудіовізуальних засобів масової інформації. "За" проголосували 269 депутатів. Відтепер загальнонаціональні канали мають транслювати не менше 75% українськомовного контенту у кожному з проміжків часу: з 7.00 до 18.00 та з 18.00 до 22.00. Про це пише Українська правда. 

Регіональні та місцеві телеканали мають право транслювати не менше 60% ефіру українською мовою. Також оновлений закон встановив обов’язкову частку новин державною мовою, а саме не менше 75% від загальної тривалості всіх новин у кожному з проміжків часу: з 7.00 до 18.00 та з 18.00 до 22.00.

Передача вважається українськомовною, які всі виступи ведучих і дикторів зроблені державною мовою. У передачі, виконаній українською мовою, допускається використання без дублювання, озвучення:

Відео дня
  • репортажів з місць подій, в яких не використовуються коментарі або інший текстовий супровід дикторів (ведучих);
  • трансляцій виступів запрошених учасників (гостей) інформаційних та інформаційно-аналітичних передач, за умови, що участь того самого гостя в цій передачі носить епізодичний, не періодичний (не регулярний) характер, і він не є диктором (ведучим) передачі;
  • музичних творів з текстом (пісень), які є частиною передачі не музичного жанру, та використані в ній лише як звуковий супровід.

Ці зміни стосуються лише телерадіоорганізацій, які здійснюють ефірне та багатоканальне (цифрове) мовлення з використанням радіочастотного ресурсу. Крім того, було прийнято рішення не дублювати російськомовне кіно радянського періоду українською. Перекладати будуть лише фільми іноземного виробництва. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up