Осінній призов: скільки хмельничан покличуть на строкову військову службу

Осінній призов: скільки хмельничан покличуть на строкову військову службу
Фото - Хмельницька міська рада
  • У жовтні розпочнеться призов на строкову військову службу.
  • Які вимоги і скільки юнаків пройде призовну комісію?

У жовтні стартує черговий призов на строкову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань. Передбачається, що призовну комісію тоді пройде 7 тисяч юнаків Хмельницької міської територіальної громади. Про це повідомили у міській раді, де провели засідання із заступником військового комісара, начальником відділення комплектування, представниками управління охорони здоров’я, поліції та  іншими особами, які відповідальні за проведення призову громадян.

Як наголошують представники Хмельницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, юнаків, яких призвали на строкову військову службу, направляти в зону проведення АТО не будуть. Додають, призовник має право брати участь в Операції Об’єднаних Сил лише тоді, якщо він із призовника строкової військової служби перейде в розряд призовників військової служби за контрактом. 

Кого призвуть до війська:

Відео дня

На строкову військову службу у жовтні-грудні 2021 року з Хмельницької міської територіальної громади призвуть чоловіків, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Де проходитимуть службу:

Призовники проходять службу на території України, в межах Західного оперативного командування Збройних Сил України.

Скільки триває служба:

  • Для громадян, які отримали вищу освіту  - рік
  • Які не мають вищої освіти – півтора року.

Кому дають відстрочку:

Відстрочка від призову надається призовникам за рішенням призовної комісії за станом здоров’я, сімейними обставинами, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.

Наразі у Хмельницькому затвердили графік засідань призовної комісії, які розпочнуться з 1 жовтня, а також склад комісії для проведення медичного обстеження призовників. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Виталий Капура

    Ловлять бо ховаються
    Бояться йти служити
  • Олег Здоровик

    Знову почнуть на Проспекті Миру ловити студентів 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

keyboard_arrow_up