Перейменування парку Чекмана: які варіанти пропонують хмельничани

Перейменування парку Чекмана: які варіанти пропонують хмельничани
  • Перейменувати найбільший парк запропонувала депутатка від “Свободи” Тетяна Калюжна.
  • Ідею винесли на громадське обговорення і хмельничани вже внесли 442 пропозиції.
  • Більша частина містян - за перейменування, решта просять залишити теперішню назву.

У травні “свободівка” Тетяна Калюжна внесла пропозицію топонімічній комісії. Депутатка попросила перейменувати парк Чекмана і дати йому аполітичну назву. Каже, що парк не був заснований колишнім мером, тому не має носити і його ім’я. Через те, що раніше пропозиції щодо перейменування відхилялись, на цей раз топонімічна комісія вирішила таки “пустити” питання на розгляд громадськості.

У міській раді кажуть, за місяць громадського обговорення отримали 442 анкети. 40% хмельничан не хочуть, аби парк перейменовували. Більшість ж містян таки внесли свої варіанти нової назви парку.

За словами заступника начальника управління організаційно-інформаційної роботи та контролю Романа Назарова, найпоширенішими пропозиціями були:

Відео дня
  • "Парк Проскурівський”,
  • “Парк Плоскирівський”,
  • “Парк Лесі Українки”,
  • “Центральний парк”,
  • “Олімпійський парк”. 

Пропонували і досить специфічні назви. Дехто казав, що парк варто назвати “Етно-парк” або “Парк українського етносу”. Комусь до вподоби були поетичні назви - парк “Подільська врода” або парк “Батьківський сад”. Також хмельничани хочуть, аби парк перейменували у парк сім’ї та родини.

Пропозиції щодо перейменування парку Чекмана приймаються до 20 липня. Бажаючі долучитись можуть заповнити анкету або зателефонувати за тел. 65-03-35. Результати громадського обговорення оприлюднять до 26 липня на сайті міської ради.

Читайте також: Як виглядає нова пішохідна доріжка, яка з'єднала парк Чекмана та Олімпійську

У парк на шашлик і атракціони. Як і за скільки відпочити в Чекмана

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Roman Shelest

    Давно пора переіменувати парк, бо в парк з такою назвою і заходити не хочеться.
  • Олександр Гуменюк

    Думайте всі і гадайте як назвати, а остаточне рішення прийму Я. Ну ви знаєте хто ))
  • Руслан

    шановні містяни  я не думаю що така е нагальна потреба  у перейменуванні  у місті е багато інших потреб які потребують обговорення та виділення бюджетних коштів       А зприводу парку моя особиста думка така     - Михайло Чекман зробив для міста багато добрих справ  так що я вважаю  потрібно (наполягаю)  зберегти назву парку (единий мер який хочаб старався облагородити наше місто на відміну від інших((приступа  мельник)) не биручи до уваги колишнього мера -я особисто задоволений  його роботою  Гідний ГАЗДА нашого міста як був колись Михайло Чекман
  • Анатолий Алексеев

    Напевно, що це повинен бути парк "Проскурівський". Щоб потін не виникла в когось думка - назви його Степани Бандери або Романа Шухевича.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up