Перехід на зимовий час: коли в Україні переводять годинники та як до цього підготуватися

Перехід на зимовий час: коли в Україні переводять годинники та як до цього підготуватися
Фото: techno.bigmir.net
  • В останню неділю жовтня українці знову перейдуть на зимовий час.
  • Стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад.
  • Як вберегти своє здоров'я та звикнути до нового режиму дня, читайте далі.

У ніч на 28 жовтня українці знову виконають традиційний "обряд" підкручування стрілки годинника. Так о 4 годині ранку ми "повернемося" на годину назад. Попри те, що у нас з'явиться додаткова година для сну, це не добре позначається на здоров'ї. Адже до нового режиму важко звикнути. Через це можливе погіршення самопочуття, порушення сну тощо, пише "24 Канал".

Готуватися до переходу на зимовий час потрібно заздалегідь, як мінімум за тиждень.

Експерти дали кілька порад, які варто дотримуватись, щоб "пережити" зміну часу позитивно:

Відео дня

- перед зміною режиму уникайте перевтоми;

- дотримуйтесь правильного харчування та намагайтесь пити більше води;

- за тиждень до переведення годинників лягайте спати щодня на 15 хвилин пізніше, ніж зазвичай;

-  перед сном добре провітрюйте спальню.

Таким чином організм повністю адаптується до нового режиму вже за два-три тижні, тож ви не відчуєте жодних змін і будете почувати себе бадьорими.

Нагадаємо, нещодавно в ЄС заговорили про намір змінити обчислення часу. На ініціативу ЄС відреагували в Міністерстві економічного розвитку України. Як зазначають, у разі схвального рішення в ЄС, відомство звернеться до Кабінету міністрів з аналогічною пропозицією.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ievgen Pervushyn

    що таке "зимовий час"?

    Oleksiy Rodin reply Ievgen Pervushyn

    зимовий час == 60 зимових мінут

    Тарас Мартинюк reply Ievgen Pervushyn

    спригнути з літнього?

    Alexey Boyko reply Ievgen Pervushyn

    Та не придирайся. Не всі ж тут астрономи. Більшість - гастрономи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up