Гумові капці, недопалки та розкиданий одяг: пляж не прибрали після святкування Водохреща

Гумові капці, недопалки та розкиданий одяг: пляж не прибрали після святкування Водохреща
  • Після  Водохреща на міському пляжі залишилось сміття.
  • Комунальники кажуть, що все приберуть лише сьогодні ввечері.
  • Екологи ж стверджують, що цей бруд несе загрозу водоймі.

Після святкування Водохреща на міському пляжі залишилось сміття. Ополонка, в яку занурювались хмельничани, вже вкрилась льодовою кіркою. Але трапи до неї ще не забрали. Поруч доріжки до ополонки досі стоїть три лавочки. За кілька метрів від них знаходиться столик та дерев’яні помости. А неподалік вже повмерзали в лід розкидані вчора пакети, пластикові стаканчики, коробки від цигарок та самі ж недопалки. На вкритому снігом піску валяється три пари гумового взуття, частина паперового ящика і, навіть, чийсь одяг. Ще трохи далі лежить обгортка від цукерки. Сьогодні в одинадцятій ранку все це ще не прибирали.

Вивозити бруд в зимовий період з території пляжу мають комунальники. В управління житлово-комунального господарства кажуть, що все сміття винесуть сьогодні, ближче до вечора. Причина проста – завадили охочі «поморжувати».

- Там проводили прибирання, - розповідає vsim.ua заступник начальника УЖКГ Віталій Гурський. – Але люди ще приходили сьогодні купатись і залишили після себе сліди. Нам про це казав начальник рятувальної станції. А туалети ми вже забрали. Ще помости вивезуть. Остаточне прибирання мають провести наші комунальники сьогодні до 16.00.

Відео дня

А поки забруднення пляжу несе загрозу екологогічній системі. Екологи кажуть, щойно потепліє на кілька градусів, як сміття почне дедалі більше вмерзати у воду. 

«Сміття забруднює екосистему»

Наталія Міронова, завідувач кафедрою екологія Хмельницького національного університету

- Всі рештки, що залишились після святкування Водохреща представляють собою для екосистеми механічне забруднення. Коли піде відлига, то весь бруд, який залишився після свята потрапить у водойму. І навіть під час танення снігу сміття потрапить у воду. Це перше, з чим ми стикнемось. Після цього всі залишки їжі та гілочки хвої будуть гнити у воді. А процес гниття завжди проходить із витратою кисню, якого й так зараз мало під льодом. Додаткові витрати цього кисню несуть загрозу існуванню водних мешканців. А пластик, гума та обгортки залишаться агентами механічного забруднення. Тому це не лише естетичне неподобство, а й пряме забруднення водойми.  

Поліетиленовий пакет вже примерз до льодової кіркиТаких пластикових стаканчики лежить кількаХтось викинув три пари взуття та частини одягу
Деякі гілочки хвої валяються по пляжі, рештою досі обкладена ополонкаНедопалки та коробки з-під цигарок по собі залишили охочі до здорового способу життя

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Alex Star

    А що повинно залишитись після тих дурнів що лізуть в холодну воду зимою? 95% це люди з пониженим інтелектом і які систематично вживають алкоголь . Скажете віра.. Ні! Не вірю, хтось з них хоч сутки перед цим постив? Хтось проводив обряд в довгій рубашці і тд.? Одиниці .

    Заліз,сфотографувався і пішов вихвалятися під 100 гр. який він діловий.

    Бачив як "бомбочкою" стрибнув "алік".  Це не більше ніж зимове шоу .
  • Андрей Шпулак

    То Путін насмітив.
  • Леонид Наседкин

    Вот такая культура аборигенов-ноль.
  • Ольга Фурман

    Зато в інеті фотки повиставляли як круто купаються!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up