«Прибігла сусідка і крикнула - горимо!», - жителі розповіли про пожежу квартири на Зарічанській

«Прибігла сусідка і крикнула - горимо!»,  - жителі розповіли про пожежу квартири на Зарічанській

- Я прокинулась від того, що почула шум перед вікнами. Повернула голову – бачу валить дим. Прибігає сусідка і кричить: «Горимо!». В чому спала скрутила дитину і ми почали вибігати на вулицю, - пригадує ту ніч мешканка Зарічанської Ірина.

 Їдкий запах горілого, темрява і страшні чорні стіни… Пожежа у під’їзді №2 трапилась в ніч з 21 на 22 червня. Люди ще на емоціях і ледь оговтались від шоку. Запах горілого у під’їзді почули не одразу, бо спали. Розказують, спокій тоді порушила сусідка Лариса. З її квартири на четвертому поверсі чулися крики і матюки. Сусідка викликала поліцію. Не вперше. Про те, що з квартири йде дим, зрозуміли трохи пізніше.

"Вибили двері, звідти пішов чорний дим"

Вогонь охопив квартиру вночі 22 червня.  Гасити пожежу виїхало п'ять пожежних машин та 18 рятувальників.  В помешканні була жінка - власниця квартири. Вона отримала опіки ніг та добряче нанюхалася чадного газу. Її забрала швидка. Тієї ночі ніхто не знав що насправді сталося. 

Відео дня

Наталя Степанівна, яка мешкає на п’ятому поверсі, бачила все на власні очі. Тієї ночі вона почула від сусідки, що треба викликати пожежників. Звідки йшов дим, вона зрозуміли одразу.  Розповіла, як всі разом намагались вибити двері сусідки, поки їхали рятувальники. 

- Ми зразу зрозуміли, звідки йде дим. Перед  тим в  квартирі кричали, все падало і сипалась штукатурка. Приїхали пожежники за 20 хвилин. Вибили двері, звідти пішов чорний дим, - каже Наталя Степанівна.

Квартира, в якій виникла пожежа - праворуч

Пожежа через свічку?

Постраждалу звати Лариса Дунаєвська. Жінці - 45 років.  Люди кажуть, жінка часто випивала. В її квартирі неодноразово були бійки і п’янки. Багато років жила сама, дітей вона не мала. Тієї ночі Лариса випивала зі своїм співмешканцем. Сусіди підозрюють, що чоловік її побив. Бо чули, як з квартири лунали крики і дивні звуки. Наталя Степанівна зізнається, ні для кого з мешканців не таємниця, що в сусідки давно відімкнули світло за борги. В квартирі в тієї нерідко була інтимна обстановка – при свічці.

Наталя каже, що сусідка не могла навмисне влаштувати пожежі

-  Люду дуже давно за борги відключили від лічильника. В неї була свічка. Ми всі знаємо це, що вона не платила. Так, вона пила. Але ніколи нікому не зробила зла, зі всіма спілкувалась. Важка доля в неї була, не щастило їй. Але всі сусіди жаліли її Жила сама, дітей і батьків не було, - каже Наталя Степанівна.

Лариса​​​​​​​ отримала 50% опіків шкіри. З жінкою поспілкуватись не вдалося. Вона зараз у реанімаційному відділенні обласної лікарні. Її стан лікарі кваліфікують як важкий. 

Причину пожежі також не кажуть надзвичайники. Мовляв, це з’ясує експертиза впродовж десяти днів. Сусіди ж мають свою версію.

Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Як горіла квартира - у відео.

Мешканці кажуть, згорілу квартиру "заварили"
Поки в під'їзді кіптява і стоїть їдкий запах горілого. Мешканці кажуть, їм пообіцяли ремонт вже найближчим часом
Так виглядає квартира Лариси  після пожежі з фасадної сторони будинку
Від пожежі на четвертому поверсі добряче дісталось тим, хто мешкає вище

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up