Проведення «Art Major Show» обійдеться в 1 мільйон гривень

Проведення «Art Major Show» обійдеться в 1 мільйон гривень
  • Половину грошей виділили з міського бюджету, решту отримали у рамках грантового проекту.

  • Фестиваль оркестрових програм триватиме ще два дні, 10 та 11 травня.

У Хмельницькому розпочався фестиваль оркестрових шоу-програм «Art Major Show». У місті такий захід проводять вперше. Розпочався він вчора, 9 травня. На вулиці Проскурівській відбувся виступ мажореток. Розважали хмельничан дві команди танцівниць хмельницька «Альфа» та «Ірис» з Угорщини.

Триватиме фестиваль ще два дні, 10 та 11 травня. Біля кінотеатру Шевченка відбудуться оркестрові концерти, фестивальні дефіле та вечірні шоу. І все це обійдеться в 1 мільйон гривень. Таку суму назвав міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Половину витрат виділили з міського бюджету. Іншу половину виділив Український культурний фонд.

Міський голова говорить, що фінансування з цього фонду для проведення проектів у місті залучають вперше. Для отримання коштів управління культури міської ради та «Агенція розвитку Хмельницького» розробили грантовий проект. Начальник управління культури Артем Ромасюков говорить, що договір з культурним фондом підписали майже напередодні фестивалю, 7 травня.

Відео дня

Олександр Симчишин розповів, як виникла ідея проведення «Art Major Show»:

— Ансамбль мажореток «Альфа» став переможцем європейських змагань, — говорить міський голова. — Коли ми приймали їх у міській раді, то говорили, що було б добре, аби подібне шоу відбулося у Хмельницькому. Так народилася ідея проведення повноцінного фестивалю за участі мажореток. Але вже у процесі формування концепції фестивалю ми вирішили, що це буде значно ширше, ніж просто дефіле мажореток.

Директор «Агенції розвитку Хмельницького» Леся Герасимчук вважає, що фестиваль змінить уявлення хмельничан про оркестрову музику:

— Якщо ви думаєте, що оркестр — це щось таке нудне й нецікаве, то приходьте й ламайте свої стереотипи. Я думаю, що ви будете приємно здивовані та вражені. Це буде зовсім не те, що ми зазвичай уявляємо, коли думаємо про оркестр.

Фестиваль «Art Major Show» проходитиме у Хмельницькому ще два дні — 10 та 11 травня. Для його проведення перед кінотеатром Шевченка змонтували місця для глядачів у вигляді амфітеатру. У рамках проекту відбудуться виступи оркестрів з різних регіонів України. За словами координатора фестивалю Світлани Шевченко, програма передбачає організацію піротехнічних та світлових ефектів, а також участь театральних колективів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тамара Клінчук

    Лишні гроші появилися Витрачати їх потрібно правильно,а не викидати на вітер.
  • Виталий Енохин

    500 тыс. с бюджета  на непонятно что?

    Виктория Фурсеева reply Виталий Енохин

    Виталий Енохин , вся Європа аплодує і захоплюється. Наші мажоретки переможниці. Ну а нам "нєпанятно што"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up