Ревізія бюджету Хмельницького: аудитори виявили втрат на майже 54 мільйони гривень

Ревізія бюджету Хмельницького: аудитори виявили втрат на майже 54 мільйони гривень
Фото ілюстративне
  • Фахівці провели перевірку бюджету міста Хмельницького та виявили фактори, які перешкоджали в повному обсязі використовувати наявні можливості та резерви для його наповнення.

Аудитори провели ревізію бюджету міста Хмельницького за період з січня 2017 по 30 червня 2020 року.

Перевірка охопила 5 розпорядників та 1 одержувача бюджетних коштів. У результаті встановили втрат на суму 53,9 мільйона гривень та відкрили 1 кримінальне провадження. Про це повідомили в Управлінні Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області.

Зокрема під час ревізію виявили наступні збитки:

Відео дня

 – фінансове управління Хмельницької міської ради – встановлено збитків на суму 4,0 млн грн,

– департамент освіти та науки Хмельницької міської ради – встановлено збитків на суму 17,0 млн грн,

– управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради – встановлено збитків на суму 8,1 млн грн,

– управління земельних ресурсів та земельної реформи Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів – встановлено збитків на суму 0,3 млн грн,

– комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету Хмельницької міської ради – 13,8 млн грн.

  • "Як засвідчили результати аудиту міста Хмельницького, ресурсний потенціал міста спроможний забезпечити належні соціальні гарантії мешканцям обласного центру. Однак у досліджуваному періоді були причини і фактори, які перешкоджали в повному обсязі використовувати наявні можливості та резерви", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, негативним фактором наповнення бюджету є те, що нормативно-грошову оцінку земель в місті проведено ще 2010 року, а це призводить до заниження доходної частини бюджету.

Окрім того, у період COVID-19 надання пільг платникам-орендарям об’єктів зовнішньої реклами призвело до недоотримання доходів бюджетом. Розрахункова сума недоотриманих від звільнення платників цього виду платежу коштів за 4 місяці 2020 року становить 0,8 млн грн.

Неналежна організація паркування транспортних засобів у місті Хмельницькому призвела до недоотримання коштів місцевим бюджетом на суму 7,3 млн грн. А брак належного обліку і контролю за виконанням договорів пайової участі та сплатою коштів пайової участі замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури – до втрат бюджету на суму 23,2 млн грн.

У процесі аудиту також з’ясовано, що через надання пільг зі сплати податків і зборів (земельного податку) бюджетом втрачено доходів на загальну суму 36,1 млн грн.

Несплата коштів деякими ОСББ за використання земельних ділянок призвела до втрат доходів бюджету на суму 1,3 млн грн.

Неналежна організація внутрішнього контролю, установлена під час аудиту, призвела (для прикладу, за 3 об’єктами будівництва) до неефективного витрачання коштів міського бюджету на суму 13,2 млн грн.

Неефективне управління комунальним майном, що перебуває на балансі комунальних установ, не дає змоги використовувати можливості додаткового отримання доходів та призводить до втрат доходів бюджетом міста Хмельницького орієнтовно на суму 9,7 млн гривень.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Алексей Телега

    Его дом - тюрьма!
  • Емилия Чеснок

    ревізія проводилась з 1 січня 2017 року по 30 червня. 2020 року. читайте уважно.. і  врахуйте  з якого часу пандемія.
  • Емилия Чеснок

    Гроші не вкрали. А погані господарі, тому що недоотримали в  недоотримали в бюджт міста 54 млн. грн. Крім того, відкрито кримінальне провадження по результатам ревізії. Не вказано за якою статею кримінального кодексу і хто підозрюваний..
  • Игорь Стельмаченко

    Так куда делись деньги ? Опять распилили ? Очередной деребан ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up