Штрафи не лякають: з початку року 150 хмельничан "оформили"за куріння в громадських місцях

Штрафи не лякають: з початку року 150 хмельничан "оформили"за куріння в громадських місцях
  • Хмельничани не залишають звичку "диміти" в громадських місцях.
  • Не лякають їх навіть штрафи. 
  • Так, з початку року за куріння патрульні оформили 150 містян.

Паління шкодить не лише здоров’ю курця, а й людям, які його оточують. І якщо труїти себе людині заборонити практично неможливо, то убезпечити інших — можна. Так, у законі України чітко прописано, що у громадських місцях палити заборонено. Проте хмельничани продовжують нехтувати цим. 

Нагадаємо, за минулий рік у Хмельницькому “спіймали на гарячому” близько 550 курців, повторних порушників нарахували 220. А ось за січень 2019 “злісних” курців було 40. Переважно хмельничани, яких впіймали на порушенні, посилаються на свої незнання. Проте, це не звільняє від відповідальності. До слова, якщо порушника спіймали вперше — у нього є шанс відбутися лише письмовим попередженням. А от, якщо курця спіймають вдруге за палінням в громадському місці протягом року, то його чекатиме вже штраф від 51 до 170 гривень. За повторне правопорушення — від 170 до 340 гривень. 

"В поточному році в Хмельницькому до адміністративної відповідальності за куріння в забороненому місці притягнуто понад 150 осіб, з моменту появи патрульних (з 26.12.15) таких порушень задокументовано понад 1500, з них майже 350 випадків це повторні правопорушення протягом року", - про це розповів речник патрульної поліції Хмельницької області Роман Мартинюк.

Відео дня

Зазначимо, що перелік місць, де палити заборонено, досить значний. Зокрема, палити заборонено у підземних переходах, на зупинках громадського транспорту, дитячих майданчиках, вокзалах, на території освітніх закладів тощо. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Татьяна Ховаева

    Осталась одна нерешенная проблема- курцi, и как они перестанут палити, все проблемы исчезнут! Дурень думкой радие
  • Илона Сидорчук

    Штрафи не лякають, бо не штрафують, ще ні разу не чула, щоб когось штрафанули
  • Валентин Захарчук

    В мене в під'їзді є один курець. За день напевно пачку в під'їзді зкурює. Розмови не допомагають. Поліція хоче відео чи фотофіксацію факту куріння. Замовив камеру - до кінця місяця встановлять. Пост буде обов'язково. І пам'ятайте - це все бидлуганство (куріння в під'їздах, ліфтах, мішки з сміттям не доносять до урн і т.д.) це ми їм дозволяємо робити своєю байдужістю. Я витрачу власний час та гроші але бидлуган буде покараний по закону

    Валентин Захарчук reply Валентин Захарчук

    Татьяна Ховаева не бачу іншого шляху

    Татьяна Ховаева reply Валентин Захарчук

    Да , интересный у вас досуг
  • Вова Школьников

    Це не звичка, це залежність, вони думають що буде так завжди, але не треба інших людей травити

    Вова Школьников reply Вова Школьников

    Olga Buniak Podokopna ви почніть з себе, кидайте курити

    Надія Надійся reply Вова Школьников

    У всьому винен, той барига, бо він не ходить не прибирає, а от вибируть зеленського, от тоді буде чистота і порядок!

    Вова Школьников reply Вова Школьников

    Olga Buniak Podokopna а з чого ви взяли що в мене є машина?

    Olga Buniak Podokopna reply Вова Школьников

    Вова Школьников то курці Людей травлять???А газ визлопних труб ваших машин-то чисте повітря?!!!
    Давайте заборонимо автотранспорт!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:39 Лежав біля річки і кликав на допомогу. У Хмельницькому врятували 84-річного чоловіка play_circle_filled 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up