Сім годин мітингу “Свободи” не вплинуть на розгляд кримінального провадження у “справі Бурлика”

Сім годин мітингу “Свободи” не вплинуть на розгляд кримінального провадження у “справі Бурлика”
  • Депутати внесли поправки і все-таки прийняли звернення від “свободівців” щодо розтрощеного турнікету в Будинку рад.
  • Після завершення слідства головний поліцейський Хмельниччини прозвітує перед депутатами облради.
  • Але звернення депутатів не вплине на хід справи. 

Майже сім годин на майдані у Хмельницькому мітингували «свободівці». Представники політсили з різних областей України приїхали до нашого міста, аби домогтися від депутатів підтримки їхнього звернення до поліції. У ньому мова йде про закриття кримінального провадження у справі з розгромленим КПП.

Нагадаємо, що депутат облради від ВО "Свобода" Віктор Бурлик минулого тижня кувалдою розтрощив турнікет на в холі Будинку рад. Поки що Бурлику про підозру не повідомили. Але якщо він буде головним фігурантом справи, то йому загрожує до 5 років обмеження волі або 4 років позбавлення волі.

Звернення до ГУ Національної поліції Хмельницької області підготувала ВО «Свобода». У ньому вимагали саме закриття кримінального провадження. Хотіли, щоб звернення адресувалося від депутатів. Але потрібної кількості голосів під час голосування по питанні звернення не набрало. Натомість, прийняли інший текст звернення. В ньому йшлося про те, аби поліція і прокуратура провели об’єктивне розслідування.

Відео дня

Депутатів «Свободи» і «Самопомічі» не влаштувало прийняте звернення. Обурені рішенням ради протестувальники, який увесь цей час знаходилися на майдані, перебралися в хол Будинку рад. Кричали "Ганьба", стрибали і співали. 

У підсумку, після майже семи годин, обласні обранці спромоглися придумати текст звернення до поліції, який влаштував більшість.
- Зважаючи на резонансний характер порушеного питання, просимо вжити заходів щодо перевірки обґрунтованості та законності внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про результати повідомити депутатів обласної ради, - зачитав звернення голова Хмельницької облради Михайло Загородний.

Це звернення підтримало 58 депутатів. Учасники акції покинули Будинок рад. Після цього прийняте звернення прокоментував начальник ГУНП в Хмельницькій області.

-  Щодо політичних репресій учасників АТО і патріотів, інформації такої в мене немає. Національна поліція таких заходів не проводить. Що стосується кримінального провадження по факту хуліганських дій в обласній державній адміністрації, дійсно внесені відомості до ЄРДР,  проводяться першочергові слідчі дії, опитають всіх учасників. Після того буде прийняте відповідне процесуальне рішення. Після цього ми проінформуємо громадськість і депутатів, - заявив Микола Семенишин.

Також головний поліцейський області у розмові із журналістом vsim.ua повідомив, що ніякі звернення не можуть впливати на слідчі дії. Тому, якщо б депутати прийняли запропонований «Свободою» варіант, кримінальне провадження не могло бути закритим. Якщо Віктора Бурлика й тих, хто разом з ним трощив КПП в Будинку рад, визнають винними, їм загрожує кримінальна відповідальність. Слідкуйте за розвитком подій і життям Хмельницького на vsim.ua.

- Звернення носить ту саму юридичну силу, що й загальні. Це звернення ради і воно підлягає розгляду. На нього має бути відповідь. А поліція керується Кримінальним кодексом і своїми інструкціями при розгляді кримінальної справи. Але не зверненням від обласної ради, - зазначив vsim.ua заступник начальника юридичного відділу Хмельницької облради Віталій Присяжний.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Це шкідництво, найми людей, прикрий свободою і депутатами, хай розберуть ту будку і завезуть в інтернат чи в інше місце де таке потрібно. А то розбив , розтрощив. Кому в користь?
  • Діана Граділь

    Цікаво, а якщо проста людина піде до обл.адміністрації і почне трощити державне майно, її погладят по голівці? Чи свободівці теж будуть її відстоювати?

    володька reply Діана Граділь

    чувак хотел "заснять будущее".не далекий этот бурлик.его рейтинг сильно упадет в ближайшее время.наснимал рекламмы про себя неудачно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up