Симчишин розповів коли ввімкнуть опалення в домівках хмельничан (ВІДЕО)

Симчишин розповів коли ввімкнуть опалення в домівках хмельничан (ВІДЕО)
  • Комунальники та влада готуються до складного опалювального сезону. 

  • Дізнавайтеся коли батареї в домівках стануть теплими та яким буде температурний режим цієї зими. 

Цьогоріч очікують на складний опалювальний сезон. Міська влада готується до найгіршого. Усе через війну, економічну кризу та загрозу російських ударів по об’єктах комунальної інфраструктури.

Разом з тим, осіння погода не тішить теплом та бабиним літом. Вересень розпочався з холоду та дощів. Температура з настанням осені різко знизилась на десяток градусів. Зазвичай опалювальний сезон розпочинається з 15 жовтня і триває до 15 квітня. Та коли на вулиці й в домівках надто холодно — тепло можуть подати й раніше. 

У міській раді розповіли коли цьогоріч розпочнеться опалювальний сезон. Кажуть, тепло до осель подаватимуть у разі зниження середньодобової температури до +8 градусів. Раніше можуть подати тепло у лікувальні заклади. Мер міста розповів за яких умов батареї в домівках можуть стати теплими. 

Відео дня

Якщо температура повітря буде дискомфорною, навіть не по нормі, бо норма це три дні підряд середньодобова 8 градусів. В нас вже була така практика, коли ми 3 жовтня вмикали опалення в медичних закладах. Особливо це медичні заклади зі стаціонаром, де є хворі перебувають цілодобово, то ми й 3 жовтня розпочинали. Дуже хочеться, щоб це було на кінець жовтня чи початок листопада, тому що це дасть нам можливість заощадити енергоресурс, — заявив міський голова Олександр Симчишин. 

Разом з тим, температурний режим, прогнозують у Хмельницькій міській раді, буде стабільним. 

— Стосовно температурного режиму в приміщеннях, ми не плануємо опускатися нижче норми. Плануємо подавати теплоносії згідно нормативів і це 18 градусів. Дуже важливо, аби люди самі заощаджували ресурси: і тепло, і воду і електроенергію. Тому що реально цей опалювальний сезон буде дуже складний, — додав мер. 

 

У коментарях хмельничани вже починають скаржитися на температуру в квартирах:

Також в міській раді дати поради хмельничанам як пережити осінньо-зимовий період. Що варто зробити кожному читайте за посиланням.

Крім того, у Мінсоцполітики розповіли, як нараховуватимуть субсидії цього опалювального сезону. Дізнавайтеся хто може претендувати на субсидію та де її можна оформити за посиланням. 

А яка температура повітря у вашій домівці?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ксенія Іваніцька

    Говорят о экономии электроэнерии.. когда сейчас холодно в квартирах, все включают все что можно.. в чем экономия? Может надо просто включить отопление? Дети болеют от ххолода в квартире!!!
  • Владимир Жилюк

    Кошти потрібно було направляти по призначенню а не на "лавочки" на набережній.

keyboard_arrow_up