Скільки церков на Хмельниччині перейшли до ПЦУ (ІНФОГРАФІКА)

Скільки церков на Хмельниччині перейшли до ПЦУ (ІНФОГРАФІКА)
Храм Всіх Святих Землі Української на Тернопільській
  • З моменту проведення об’єднавчого собору 42 релігійні громади Хмельниччини подали заяви на зміну статутів про приєднання до ПЦУ.

  • Частину оновлених статутів в ОДА вже затвердили, а деякі ще чекають на рішення.

15 грудня минулого року в Києві відбувся об’єднавчий собор. Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква об’єдналися й створили єдину помісну церкву. До новоутвореної Православної церкви України почали приєднуватися релігійні громади всієї України, зокрема й Хмельниччини.

Як ми вже писали раніше, для приєднання до ПЦУ таке рішення має підтримати дві третини членів релігійної громади. Після цього зміни до статуту громади затвердити уповноважений орган, яким у нашій області є Хмельницька обласна державна адміністрація. Ми вирішили дізнатися, скільки громад вирішили приєднатися до ПЦУ та скільки статутів вже затвердила ОДА. Для цього подали інформаційний запит.

У відповідь на наш запит цю інформацію підготувало управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької ОДА. За отриманими даними ми підготували інфографіку, до якої внесли відомості про кількість поданих заяв на реєстрацію статутів у новій редакції, а також кількість вже зареєстрованих статутів. Інформація подана окремо за УПЦ МП, УПЦ КП, УАПЦ та ПЦУ.

Відео дня

Як видно з інфографіки, ОДА вже затвердила оновлені статути 32 релігійних громад. Ще 10 чекають на рішення.

Читайте також: У Хмельницькому збудують перший храм Православної церкви України

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Голос

    Новостворена пцу вже розвалюэться. Це закономiрно. Створене на обманi довго не живе. На все воля Божа
  • Брат

    Брехня
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up