Стихійний базар на асфальті: у Шепетівці обговорюватимуть проблему (ОПИТУВАННЯ)

Стихійний базар на асфальті: у Шепетівці обговорюватимуть проблему (ОПИТУВАННЯ)
Фото з Фейсбук мера Шепетівки Василя Бузиля
  • Стихійна торгівля на одній з вулиць міста розростається в геометричній прогресії.

  • Людям неможливо пройти тротуаром через торговців та їхній крам.

  • Продають харчі просто з асфальту в антисанітарних умовах.

  • Як до такої торгівлі ставитесь ви?

На вулиці Героїв Небесної сотні у Шепетівці щоденно розгортається стихійна торгівля. Люди продають різноманітний крам, розкладаючи його на асфальті. Багатьом мешканцям міста це не подобається. Причини - антисанітарія та неможливість пройти пішохідною зоною.

Навпроти місця, де розгорнулась стихійна торгівля, працює "Шепетівський ринок". Але туди чимало торговців йти не хочуть. Аби знайти розв'язання проблеми зі стихійною торгівлею, міський голова Шепетівки Віталій Бузиль вирішив зібрати громадські обговорення. 

“Ми всі є свідками того, як ця локація зі стихійною торгівлею в антисанітарних умовах розростається у геометричній прогресії. Пройти тротуаром у будній день просто неможливо. Водночас - на території самого ринку є місця для розміщення, куди можна переміститися фактично з асфальту. Тож запрошуємо дирекцію ринку, контролюючі органи, підприємців, які здійснюють торгівлю до обговорення, конструктивного діалогу та вирішення ситуації.” - пише на своїй сторінці у соцмережі мер Шепетівки Василь Бузиль.

Відео дня

Під його дописом розгорнулось жваве обговорення. Частина шепетівчан вважає, що безлад зі стихійною торгівлею треба припиняти:

Інші дописувачі вимагають дозволити бабусям безплатно торгувати зеленню та іншими продуктами в самому ринку:

Обговорення відбудуться сьогодні, 22 липня. Про їх результати буде повідомлено згодом.

В Хмельницькому також є кілька місць з вуличною торгівлею: поблизу продовольчих ринків та в різних мікрорайонах міста. Люди продають там фрукти, зелень, овочі, молочну продукцію, рибу, і  навіть ковбасу власного приготування.

Містяни купують саме в “бабусь”, бо вірять що на стихійних ринках менше перекупок і можна придбати корисну їжу дешевше. Для когось з покупців  аргументом є підтримка незаможних селян, які самі вирощують кріп, петрушку, руколу, рвуть вишні з черешнями та доять корів.

Раніше в Хмельницькому на торгівців стихійних базарчиків полювала місцева добровольча дружина: парубки в камуфляжі завзято розганяли бабусь. Тепер цього вже нема і стихійні базари живуть собі своїм власним життям.

 На питання авторки, чому торгівець з автівки з абрикосами обрав вулицю поруч з ринком, а не сам ринок, той відповів: “Довелось би дорого заплатити за місце - мені це не вигідно, а тут я продам свій урожай за один день і поїду собі. Чи я комусь перешкоджаю екологічно чистими абрикосами?”

Опитування

Чи варто заборонити стихійну торгівлю на вулицях міста?

Читайте також: Привокзальна площа Хмельницького: від стихійного базарчику до зони відпочинку (ФОТО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Es fero

    не від хорошо життя торгують так...люди бідно пенсіонери , люди з сіл

    хай торгують. найдіть їм місце інше якщо там заважають

    плюс є покупці які тільки так і купляють, з рук. на базарі. домашнє. таке.

    я не проти. а сама не купляю
  • ЧитачЧитачів

    Є попит - буде пропозиція. Якби ж самі мешканці не купляли там продукти з землі, вони би і не торгували. А так, нехай травляться. Це їх вибір. Не закривайте торгівлю.
  • Людмила Дьяченко

    Треба дозволити торгуватись брати символічну плату, 5 - 10 гривень не більше.

    Зараз іде війна. Бабусям та не тільки їм треба

    в и  ж и т и, бо ж зо 2000 гривень пенсії не можливо існувати

keyboard_arrow_up