Суд відмовив поновити на посаді колишнього комерційного директора театру Старицького

Суд відмовив поновити на посаді колишнього комерційного директора театру Старицького
Апеляційний суд Хмельницької області відмовив у поновленні на посаду Світлані Очеретній, яка працювала у театрі 17 років, та зобов’язав адміністрацію виплатити позивачці 989 гривень за час вимушеного прогулу.

В грудні минулого року у театрі Старицького відбулось масове скорочення штату. Як зазначають у відділі кадрів театру, скоротили не лише директорку, але й багатьох інших працівників. Всього було скорочено 16 людей. 

- Попереднє керівництво занадто розширило штат працівників театру, хоча необхідності у цих посадах не було. Після скорочення усім працівникам виплатили вихідну допомогу, зокрема і Очеретній. З усіма провели бесіду спеціалісти центру зайнятості, - розповідає головний інспектор відділу кадрів театру Старицького Інна Наконечна. 

Світлана Очеретна зі звільненням не погодилась і подала до суду з проханням поновити її на посаді та виплатити їй заробітну плату за час вимушеного прогулу. Суд першої інстанції задовольнив вимоги позивачки та зобов’язав театр повернути жінку на посаду та ще й сплатити компенсацію на суму понад 20 тисяч гривень. Працівники театру з цим категорично не погодились та подали на апеляцію. 

Відео дня

- Це рішення було дивним, бо на той час такої посади в театрі вже не було. Не було і посади, яка б відповідала її кваліфікації, - каже Інна Наконечна. 

За словами головного інспектора відділу кадрів театру Старицького, керівництво подало запит в університет, де нібито навчалась Світлана Очеретна, але отримало відповідь, що такої студентки у них було. 

- У неї була лише середня технічна освіта бухгалтера, тому навіть працюючи на посаді комерційного директора, вона не мала потрібної кваліфікації управлінця, - пояснює Інна Наконечна. 

За її словами, колектив театру неодноразово висловлював недовіру колишній працівниці. Окрім того, виявили численні порушення у документації, яку вона вела, та викрили факти розтрати бюджетних коштів не за їхнім призначенням. 

На останнє засідання суду, як і на попередні, Світлана Очеретна не з’явилася. Її адвокат стверджує, що жінку звільнили незаконно. 

- По-перше, на засідання профкому, де приймалось рішення про звільнення Очеретної, її не покликали, по-друге, саме засідання відбулось 5 грудня, а наказ про звільнення був ще 2 грудня, тобто прийняли рішення, щоб звільнити з 23 грудня, а по факту звільнили з 15 грудня, - розповідає адвокат Світлани Очеретної Володимир Ватрас. 

Він зазначає, що станом на 15 жовтня минулого року у театрі були інші вакантні посади, які Світлані Очеретній не запропонували, зокрема посаду підсобного робітника. Але у театрі пояснюють, що ця посада не підійшла б жінці через стан здоров’я.  

- У театрі дійсно було пів ставки на посаду підсобного робітника, але пропонувати їх театр не мав права, оскільки Очеретна має довічну 2 групу інвалідності і за станом здоров’я працювати на цій посаді не може, - каже адвокат театру Старицького Микола Новіков. 

Апеляційний суд Хмельницької області розглянув усі докази у справі і вирішив скасувати рішення суду першої інстанції та лише частково задовольнити позов Світлани Очеретної. За рішенням театр зобов’язаний виплатити колишньому комерційному директору заробітну плату за час вимушеного прогулу у сумі 989 гривень. У поновленні на посаді Очеретній відмовили.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up