1.Фарбування цибулинним лушпинням - найбільш відомий та, мабуть, найдоступніший усім спосіб. Використовуючи його, яйця можна пофарбувати від жовтого до червоно-коричневого кольору.
2.А якщо прикласти до яєць листочки різної форми, наприклад молодої петрушки, туго зав’язати їх панчохою і варити у концентрованому відварі із цибулинним лушпинням, то на яйці залишаться цікаві та, що головне, натуральні, візерунки.
3. Чорниця — надійний і швидкий барвник, палітра від лавандового до фіолетового. Фарбують і свіжозаморожені ягоди, і варення.
4. Рожевий колір можна отримати за допомогою журавлинного соку. Треба видавити сік, відварити в ньому яйця та залишити на ніч.
5. Буряк - один із найвідоміших природних барвників. Овоч треба натирати сирим вручну або комбайном. Решта операцій - нескладні. В результаті отримаєте рожеві, ніжні і радісні крашанки.
Дізнавайтеся також, якими були особливості писанкарства на Хмельниччині.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Olga
Анонім
Анонім