Трагедія 29 вересня: розбитий літак і два загиблих пілоти

Трагедія 29 вересня: розбитий літак і два загиблих пілоти
  • Чотири роки тому на Хмельниччині розбився літак.
  • Він впав у полі біля села Берегелі Красилівського району.
  • Думали, що це літак, який зрошує поля. Зрозуміли, що це військовий. Він шумно летів, як реактивний. Так літають ті, що зі Старокостянтинова. Він впав. Люди чули звуки від вибуху і бачили чорний дим. Вітер його швидко розвіяв. Бачив, як з Хмельницького на Берегелі повернули автомобілі поліції. Нібито якась лабораторія. Я не встиг прочитати. Також над полем літав розвідник, - розповідав  vsim.ua місцевий житель Микола 29 вересня 2017 року.

Версія місцевого жителя підтвердилася. Це дійсно був військовий літак Л-39. Він виконував навчальний політ й  о 12:21 з невідомих тоді причин впав. Внаслідок цього він вибухнув. Два пілоти, які були в літаку, загинули на місці.

Загиблими виявились підполковник Сергій Бородаченко та старший лейтенант Михайло Ткаченко. Сергій Бородаченко був заступником командира частини з льотної підготовки, а Михайло Ткаченко - штурманом ланки авіаційної ескадрильї. 

- Пілоти виконували навчально-тренувальний політ. В салоні літака їх було лише двоє. Чому літак розбився, поки невідомо. На місці працює слідчо-оперативна група та інші комісії. Уламки літака ще досі не зібрали. Єдине, що можу сказати, що хлопці були молоді - Сергію 39 років, а Михайлу 30, - розповідає vsim.ua прес-офіцер бригади тактичної авіації імені Петра Франка Олександр Петрук.

Відео дня

Пізніше стало відомо, що пілоти літака-розвідника Л-39 намагалися спрямувати машину, яка падала, обабіч населених пунктів у поля, щоб зменшити людські жертви.

Попрощалися із загиблими пілотами 4 жовтня у Старокостянтинові.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up