У хмельницьких будинках встановлять 4 нові ліфти

У хмельницьких будинках встановлять 4 нові ліфти

Ще 19 підйомників у багатоповерхівках міста капітально відремонтують.

У хмельницьких будинках замінять 4 ліфти та проведуть капітальний ремонт ще дев’ятнадцяти. У них поміняють тягові канати, редуктори та лебідки. Про це повідомляють у прес-службі Хмельницької міської ради. 

Експерти також проведуть оцінку технічного стану 170 підйомників у хмельницьких багатоповерхівках. На це з міського бюджету передбачено близько 3,1 мільйонів гривень. 

Цьогоріч замінять ліфти, які мають сильну зношеність і не підлягають ремонту. Згідно із затвердженим переліком встановлять нові ліфти у будинках № 42 на вулиці Тернопільській, №21 на вулиці Інститутській, №№22/1 та 22/4 на вулиці Зарічанській.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Жильці багатоповерхівок, якщо їм не байдуже їхнє здоровя і життя, можуть самі зібрати кошти і замінити ліфти. Плати, яку ми платимо  ледь вистачає лише на обслуговування, але ніяк не на купівлю нових. Так що заміна ліфтів залежить від бажання жильців багатоповерхівок. І потрібно не забувати, що більшість квартир дістались на халяву і потрібно трішки витратитись на утримання свого житла. а не чекати, що все зробить і оплатить держава, міська влада.

    Анонім reply Анонім

    Дуже дивно, як це ще сюди не позбігалися натовпом "захисники людей" і не сказали куди тобі йти і який ти поганий!

    Частина друга, статті 382, Цивільного кодексу України, та два рішення конституційного суду говорять про те, що будинки, допоміжні приміщення в них, внутрішньобудинкові комунікації та обладнання належать на правах спільної власності всім власникам квартир в цьому будинку. Тобто, будинки належать людям, а не мерїї, жеку або державі!

    Але про це людям ніхто ніколи не розповідав і тому люди про це навіть не здогадуються! І всерйоз вважають що відремонтувати ліфт, дах або труби в підвалі - це не їх клопіт. Багатоквартирні будинки - то ресурс який належить людям (власникам житлових та не житлових приміщень в кожному конкретному будинку) І тільки люди зацікавлені в тому, щоб цей ресурс утримувати та єксплуатувати, щоб він банально не завалився. А ні управляюча компанія, а ні жек, а ні мерія, а ні держава - не будуть за будинком піклуватись так, як це будуть робити ті, кому він належить!

    З 1 липня 2016 починає на повну силу діяти закон № 417,  і якщо люди в своєму будинку не домовились між собою про форму управління своїм будинком, то за них це буде робити якась управляюча компанія. Але люди не розуміють, що головна мета існування будь-якої управляючої компанії - це отримання прибутку, адже це комерційна структура. А головна мета людей - це щоб їхній будинок не зруйнувався!

    Тому я не розумію, як люди можуть погоджуватися з тим, що хтось буде "управляти" їхнім ресурсом, а вони як лохи тупо будуть сплачувати за це гроші, цільове використання яких вони проконтролювати не зможуть!

    Анонім reply Анонім

    Все вірно. Люди звикли при СРСР, що за їх думає держава, все вирішує, такий світогляд передали своїм дітям і т.д. Неможливо за таку квартплату робити заміну лфтів, утеплення будинків і т.д. Ця плата тільки для обслуговування будинків. Хоча із обслуговуванням є проблеми, але це вже друге питання. Люди мають дбати про своє житло і хоча б раз порахувати скільки потрібно насправді коштів, щоб їхнє житло мало пристойний вигляд, було зручне і безпечне. Порахувавши, може зрозуміють, що не ЖЕКи винні у тому, що ліфти скоро почнуть падати один за одним, зовнішнє оздоблення будинків осиплеться і т.д.

    Анонім reply Анонім

    Не зможуть тому, що управителя люди не обирають! Їм його призначає якийсь там працівник міської ради, і цей працівник міськ.ради укладає договір з управляючою компанією! Тому, якщо людям не сподобається, що гроші ними сплачуються, а ремонт даху, підїзду, підвалу чи внутрішньобудинкових комунікацій не відбувається,  (або відбувається не належним чином) то розірвати договір з управителем вони не зможуть, бо його укладали не вони, а від їх іменіце зробив якийсь Вася Пупкін з міської ради. А от примусити його розпочати процедуру розірвання договору з управляючою компанією - людям буде дуже складно, але вони про це дізнаються тільки тоді, коли розпочнуть пробувати це робити!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up