У Хмельницькій ОТГ щороку труять бджіл: проблемою займуться чиновники

У Хмельницькій ОТГ щороку труять бджіл: проблемою займуться чиновники
Ілюстративне фото
  • Депутатам міськради пропонують створити профільну комісію.

  • У разі підозри на отруєння вона має зібратися протягом 24 годин.

У Хмельницькій ОТГ будуть встановлювати факти отруєння бджіл. Рішення про створення відповідної комісії запропонують розглянути депутатам міськради. У проєкті зазначено, що комісія виконуватиме такі функції:

  • Відео дня
    /li>

У положенні про комісію зазначено, що вона має право звертатися до правоохоронних органів та ініціювати притягнення до відповідальності за порушення законодавства. Кожен власник пасіки має право звернутися до міськради, аби встановити факт отруєння бджіл. В такому випадку комісія має зібратися протягом 24 годин. Власник повинен підтвердити інформацію про наявність та кількість бджіл ветеринарним паспортом. У разі його відсутності кількість встановлюється за наявністю, а слова власника до уваги не беруться.

Головою комісії буде заступник міського голови Роман Примуш, заступником голови комісії — начальник управління економіки Оксана Новодон. Серед членів — старости, представники Держпродспоживслужби, поліції та ГО «Хмельницька районна спілка пасічників».

Роман Примуш у коментарі журналістам vsim.ua розповів, що на території громади отруєння бджіл відбувають щороку:

— До нашої громади увійшли ряд сільськогосподарських підприємств з доволі великими масивами сільськогосподарських угідь, на яких щороку відбувається отруєння бджіл в результаті застосування хімічних препаратів обробки полів. Через це кожен такий факт має бути встановлений, щоб у власників бджолосімей були підстави для відшкодування збитків, і щоб запобігти іншим отруєнням бджіл в результаті такої обробки, — сказав чиновник.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up