У Хмельницький привезли копію Томосу

У Хмельницький привезли копію Томосу
  • Вона буде стояти в капличці на території прикордонної академії.
  • Сьогодні, 19 квітня, Антоній Махота вручив копію ректору академії перед курсантами та офіцерами закладу.

До Хмельницького привезли копію Томосу. Декрет доставили із Києва та встановили в капличці прикордонної академії. На сьогодні є лише 16 копій указу. Хмельничани одними із перших зможуть побачити документ на власні очі.

Сьогодні, 19 квітня, архієрей української православної церкви у Хмельницькому Антоній Махота передав декрет особисто в руки ректору академії. Митрополит зазначив, що прикордонники першими йдуть обороняти наш дім. Тепер вони знатимуть, що мають духовну незалежність і їм є за що боротися.

Відео дня
  • Саме тут навчаються ті, хто покликані першими охороняти державний кордон. З них починається наша країна. Їх ми бачимо пересікаючи кордон і повертаючись додому. Тому саме ми сьогодні передали копію Томосу саме їм. Сюди щодня приходять курсанти, викладачі, офіцери, які будують нашу країну. Ця капличка єднає всіх віруючих і не дуже. Тут можуть помолитися представники різних конфесій, адже вона завжди відкрита для всі. Саме тому ми вирішили, що місце Томосу тут, - наголосив архієрей УПЦ Антоній Махота.

Ректор академії висловив подяку священнослужителю та наголосив на важливості даної події як для академії, так і для Хмельницького вцілому.

  • Ми, як і вся Україна отримали духовну незалежність. Ми дуже вдячні УПЦ за таку честь та довіру. Наша капличка, з моменту відкриття, користується попитом. Перед прийняттям військової присяги моляться тут. Те, що сьогодні відбулося - це приємний просвітницький захід. Для нас важливо, що відбулася українська православна церква, що вона визнана, що вона автокефальна, - зазначив ректор академії Олег Шинкарук.

 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Борисас Моисеявичюс

    Какое счастье
  • Татьяна Амелина

    А это не одно?

    Татьяна Амелина reply Татьяна Амелина

    Віктор Мамрега вау.. буду знать

    Віктор Мамрега reply Татьяна Амелина

    Татьяна Амелина  ні, це зовсім різні церкви.
  • Віктор Мамрега

    Знову назву церков переплутали: Махота не є архієреєм УПЦ. Він служить у ПЦУ!!!
  • Тузік

    Запхайте в с...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон 12:11 Прокат електросамокатів у Хмельницькому: які ціни та що з зонами для паркування (ІНФОГРАФІКА) 11:02 Деталі смертельної ДТП в Хмельницькому районі, в якій зіткнулися пікап і вантажівка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up