У хмельницькій СЗОШ № 20 буде новий директор?

У хмельницькій СЗОШ № 20 буде новий директор?
Фото з сайту школи
  • Контракт із попереднім керівником закладу завершився.
  • Відтак у Хмельницькому оголосили конкурс на заміщення вакантної посади.
  • Хто може стати новим директором, які вимоги до кандидатів та хто обиратиме переможця, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Хмельницька школа №20 шукає нового керівника. На посаду директора освітнього закладу вже оголосили конкурс. До липня цього року заклад очолював Борис Ратич. Однак термін його контрактну на заміщення даної посади завершився. Тепер у департаменті освіти взялися за пошуки нового директора.  

Продовжити контракт автоматично - неможливо. Нового директора обиратимуть лише на конкурсній основі. В департаменті говорять, що подати заявку на вакантне місце може і колишній керівник закладу.

  • Це право надано всім особам, які  відповідають вимогам законодавства при прийнятті на цю посаду. Колишній директор - не виключення. Він також може подати заявку на вакантне місце. Однак жодних привілеїв перед іншими учасниками конкурсу у нього не буде. Все вирішить комісія, - розповіла заступник директора департаменту освіти і науки ХМР Світлана Губай.

    Відео дня
    /li>

Вимоги на кандидата на посаду директора:

  • громадянство України
  • вища педагогічна освіта з кваліфікаційним рівнем не нижче магістра (спеціаліста)
  • досвідом роботи у школі -  не менше 3-х років.
  • вільне володіння державною мовою.
  • знання законодавства України (зокрема Конституції та законів, що стосуються прав дітей).
  • організаторські здібності
  • фізичний та психічний стан, який не перешкоджає даній роботі.

Для “першопрохідця”, тобто для людини, яка збирається обійняти директорську посаду вперше - контракт триватиме два роки. Якщо новим директором стане людина з керівним досвідом, то контракт з нею підпишуть на шість років. 

Подати заявку на посаду директора СЗОШ №20 можна буде протягом 20 днів з моменту оголошення конкурсу. Тобто від сьогодні, 19 липня, і до 7 серпня. Приймати документи припинять о 18-й годині 15 хвилин. Про це повідомляють на сайті Хмельницької міської ради. 

Хто обиратиме директора

Для того, щоб оцінити знання, вміння та навички кандидатів вже зібрали  спеціальну комісію. До неї увійшли представники департаменту освіти, представники трудового колективу школи №20, члени батьківського комітету навчального закладу та представники громадського об’єднання закладів освіти Хмельницького.

  • Комісія не складається тільки з представників департаменту. Для об’єктивності та неупередженості в ній є члени громадських організації, педагогічний колектив та батьки, - зазначила Світлана Губай.

Кандидати на посаду пройдуть кілька етапів конкурсу. Для початку вони складуть письмове тестування на знання законодавства України у сфері загальної та середньої освіти. Тих, хто набере 15 і менше балів до наступної сходинки не допустять. Всі інші отримають індивідуальні ситуаційні завдання. Вони також будуть письмові. Наостанок кандидати презентують перспективний план розвитку освітнього закладу на час свого перебування на посаді.Після цього члени комісії підуть на таємне голосування. В результаті якого обируть переможця або визнають конкурс таким, що не відбувся.

  • Протягом 8-14 днів після завершення прийняття заявок. Будуть реалізовані всі етапи конкурсу. По завершенню обируть переможця. Може бути й таке, що посаду не обійме ніхто із кандидатів або конкурс визнають таким, що не відбувся. Тоді буде оголошено повторний конкурс. А на посаду тимчасово призначать виконуючого обов’язки директора. Ним стане завуч школи. Однак ми сподіваємося, що конкурс буде успішним і до першого вересня на посаді буде вже новий директор, - пояснила освітянка. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up