У Хмельницькому майбутніх водіїв навчатимуть візочники

У Хмельницькому майбутніх водіїв навчатимуть візочники

Люди з обмеженими можливостями часто вимушено виїжджають на дороги міста. Новачків за кермом вчитимуть, як діяти, коли поруч їде водій-інвалід чи людина на візку.

Людина у візку їде поряд з автомобілем. В Україні таке можна побачити часто. Інваліди часто вимушені виїжджати на дороги. Тротуари не завжди пристосовані для пересування на візках. Не всі реагують на це адекватно і нормально.

 - Інвалід-візочник виривається із чотирьох стін і наражається на море небезпеки. У багатьох водіїв культура поведінки на дорозі просто відсутня. Новачки стають розгубленими, коли поряд з’являється людина на візку. Тому ми вирішили провести лекції для тих, хто лише збирається стати водієм, - розповідає «ВСІМ» координатор проекту «Безпека на дорогах» Сергій Коваль.

Одним із спікерів на лекції буде інвалід-візочник. Він показуватиме, як пересувається по місту. Він вчитиме, як потрібно поводитися водіям, коли поряд людина із обмеженими можливостями. Чи то вона на візку, чи то на автівці. Адже керування спеціалізованими автомобілями досить незручне і має свої особливості.

Відео дня

Перша із курсу лекцій пройде у четвер, 30 червня. Місце проведення – автошкола на 3-ому поверсі у «Либідь-плазі», що на Кам’янецькій 19-А. Початок – 18:00. За більш детальною інформацією звертайтеся до організаторів за телефоном 0678561128 або через e-mail: khtos.bezpeka.km@gmail.com

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up