З булавою і короною: у Хмельницькому обрали "Пана та Панночку Вишиваночок" (ФОТО)

З булавою і короною: у Хмельницькому обрали "Пана та Панночку Вишиваночок" (ФОТО)
  • Конкурс cеред учнів початкових класів проходив у три етапи.
  • Змагалося 12 пар школярів з різних навчальних закладів міста.
  • Переможцям вручили дерев’яну булаву та вишиту корону.

Не вишиванкою єдиною. У Хмельницькому вже вдруге пройшов патріотичний конкурс «Пан та Панночка Вишиваночки – 2017». Фінал змагань відбувся сьогодні, 29 травня. На сцені міського будинку культури вишикувалися 12 пар учасників. Всі – учні початкових класів. Маленькі конкурсанти показали не лише свої вкраїнські вбрання. Адже за умовами конкурсу учасники розповідали про себе та показували свої таланти. Оцінювали дітлахів 5 членів журі.

На першому етапі під назвою «Візитівка» дітлахи розповідали про себе на творчий лад. Виступ кожної пари відбувався у віршованій формі. На учасниках було вишиване вбрання.

Кожна пара гармонійно поставилась до вибору одягу. Він співпадав із кольором та фасоном у хлопчика та дівчинки. Зал підтримував усіх учасників. Та було помітно, що усі пари привели з собою невеличкі групи підтримки з батьків та рідних.

Відео дня

В другому етапі змагань малеча демонструвала свої творчі навички. Пари співали, танцювали, розігрували літературні та сучасні сценки і поставили невелику лялькову виставу. Цього разу всі учасники переодягнулись.

Кожна пара підібрала такий стиль одягу, який підходив під номер. Глядачі побачили не лише народне вбрання, а й шкільну форму, бальні костюми та, навіть, вбрання лисиці й колобка.

Третім етапом стало дефіле в українському народному одязі. Учасники знову одягли вишиванки. Та цього разу вже інші. Вони також гармонійно поєднувалися в обох учасників пари.

Кожна попід руку та під музику пройшла по два кола. Потім учасники розділилися. Хлопчики та дівчатка по черзі виходили та показували себе.

Нарешті членів журі попросили назвати кращих з кращих. Щоправда, дипломи про участь, подарункові сертифікати в дитячі заклади та на майстер-класи, дитячі іграшки та солодощі отримали всі. Та інтрига зберігалась до кінця.

Перед цим також оголосили найкращу пару в номінації «Глядацькі симпатії». За Владислава Блажкова (ліцей №17) та Марію Козачок (ЗОШ №15) хмельничани голосували через Інтернет.

Нарешті назвали імена переможців. Ними стали учень НВК №10 Нікіта Юськов та учениця НВО №5 Катерина Мартинова. «Пану та Панночці Вишиваночкам» вручили пам’ятні подарунки – дерев’яну козацьку булаву для хлопчика та вишиту на тканині корону для дівчинки.

Балакуча Катерина одразу ж розповіла, що пара займається танцями. Тож готуватися до конкурсу допомагали найближчі люди.

- Ми тренувалися цілий місяць, - каже Катерина Мартинова. – Було важко. Але нам допомагали батьки і тренери. Це вони придумали програму.

 

Перемогою дітлахи задоволені. Де поставлять нагороди не мали нагоди подумати. Катерина з впевненістю відповідає, що зробить це вдома, на найвиднішому місці. А сором’язливий Нікіта ще не визначився де місце його булаві.

Одразу після оголошення переможців на сцену повиходили батьки та рідні конкурсантів. Вони вітали своїх зірочок з перемогою чи участю та робили пам’ятні фото. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up