У Хмельницькому судитимуть організатора нелегального онлайн-обмінника

У Хмельницькому судитимуть організатора нелегального онлайн-обмінника
  • Чоловік створив вебресурс, що надавав можливість обміняти гривню на криптовалюту та електронні валюти.

 

Минулого року правоохоронці викрили незаконну схему з обміну грошей, яку організував мешканець Хмельницького. 36-річний чоловік створив вебресурс, що надавав можливість обміняти гривню на криптовалюту та електронні валюти, в тому числі ті, обіг яких в Україні заборонено.

Правоохоронці встановили, що хмельничанин, не маючи відповідної ліцензії на здійснення валютних операцій від Національного банку України, з метою отримання відповідної матеріальної винагороди надавав послуги з конвертації національної та іноземної валюти в електронні гроші та навпаки, при цьому отримуючи за це доходи у вигляді відсотка від суми обміну таких коштів.

Як повідомили у Секторі комунікації поліції області, станом на 6 липня обвинувальний акт стосовно чоловіка направлено до суду. Проти нього відкрили провадження за частиною 1 статті 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України. До слова, її санкція від 51 до 85 тисяч гривень.

Відео дня

Читайте також: На Хмельниччині розслідують незаконну приватизацію земель оборонного призначення 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up