У Хмельницькому знімають на відео тих, хто продає алкоголь неповнолітнім

У Хмельницькому знімають на відео тих, хто продає алкоголь неповнолітнім

Хмельницькі підлітки ловлять продавців-порушників. Тінейджери допомагають копам шукати «точки», де продають алкоголь неповнолітнім.

 

Близько 10 підлітків 14-17 років створили «ревізійну групу». Вони приходять у магазини та намагаються купити спиртне. Якщо продавець вирішує продати їм алкоголь, вони знімають це на відео та телефонують на 102.

- Почалось з того, що вони подзвонили до поліції і повідомили про те, що в їхньому мікрорайоні, де вони проживають, це біля залізничного вокзалу, неповнолітні розпивають спиртні напої. Їм це не подобається, тому вони зняли відео на мобільні та викликали патрульних. Поліція приїхала, підтвердила той факт і склала відповідні протоколи. Підлітки повідомили, що вони хочуть на неофіційному рівні з цим боротися. Їхні батьки не проти, з ними була проведена бесіда, - розповідає «ВСІМ» речник патрульної поліції Хмельницького Алла Пампура.

Підлітки продовжують інспектувати магазини у своєму районі. Заборони на купівлю алкоголю підлітками нема, адже законом передбачена лише заборона продажу неповнолітнім.

Відео дня

- Заборони як такої - немає. Тому з дозволу батьків, вони можуть сприяти роботі правоохоронних органів та вказувати на їхні прогалини в роботі.Така діяльність значно полегшить роботу правоохоронців та й буде профілактичною для самих продавців спиртного. Чим більше буде висвітлюватись фактів про реальне притягнення до відповідальності, тим менше продавців будуть піддані спокусі заробити на продажі алкоголю дітям чи в недозволений час, - каже юрист Хмельницької обласної організації «Подільська правова ліга» Кристина Антонюк.

Нагадаємо, що минулого року Хмельницька міська рада рекомендувала усім торгівельним закладам міста в День першого дзвоника не продавати алкогольні напої. Але про їхню рекомендацію в магазинах не знали ні продавці, ні власники. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up