У Мінцифри розповіли чи надходитимуть повістки через “Дію”

У Мінцифри розповіли чи надходитимуть повістки через “Дію”

Також у “Дії” з’являться електронні військові квитки. 

Під час воєнного стану в Україні повістки військовозобов'язаним не вручатимуть за допомогою "Дії", але згідно з постановою Кабміну, у додатку має з'явитися новий сервіс – електронний військовий квиток.  Про це повідомив керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік для The Village Україна.

— Ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток через "Дію". У нашому плані роботи поки немає таких завдань, — повідомив Мстислав Банік.

Водночас у "Дії" незабаром з'явиться новий сервіс — електронний військовий квиток. Але про те, як його впроваджуватимуть і як працюватиме сервіс, поки що не розповідають.

Відео дня

— Ще багато моментів потрібно доопрацювати разом з Міністерством оборони України, — додають в Мінцифри.

За його словами, повномасштабна війна стала каталізатором процесів із цифровізації більшості державних сервісів і послуг, які можна запровадити онлайн в "Дії", оскільки вони довели свою ефективність.

— Більшість державних сервісів та послуг майже завжди передбачають можливість їх запровадження онлайн в "Дії". Війна показала, що доступність цифрових сервісів для громадян – одне пріоритетних рішень, — підсумував Банік.

Додамо, що новий порядок постановки на військовий облік затвердили у постанові Кабміну №1487 від 30 грудня 2022 року. Він уже набув чинності. Відтепер ставати на військовий облік потрібно із 16 років, а не із 17, як це було раніше. У Мінцифри додали, що ще багато моментів потрібно доопрацювати разом з Міністерством оборони України. 

Нагадаємо, днями у Telegram з’явився канал, у якому публікують повідомлення про вручення повісток на вулицях Хмельницького. Щодня з’являється близько двох десятків повідомлень. У них зазвичай вказана адреса, рідше орієнтир, час та кількість людей, які нібито виписують повістки. Чи збігаються публікації з дійсністю читайте в матеріалі Видача повісток на вулицях Хмельницького. Чи дійсно так роблять?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up