У парку Шевченка маленькі хмельничани заробляли «євро»

У парку Шевченка маленькі хмельничани заробляли «євро»
За свої "євро" діти могли купити солодощі і подарунки.
Пожежник, кінолог, лікар, криміналіст, будівельник, автослюсар та представники інших цікавих професій навчали дітей своєму фаху. За кожне виконане завдання маленькі працівники отримували заслужену зарплату. Її видавали в євро. Хоча валюта була іграшковою, дітлахи без проблем купували за неї справжні товари.

 На один день парк імені Тараса Шевченка перетворився на «Місто професій». Маленькі жителі нашого міста вчилися надавати першу медичну допомогу, ремонтувати автомобіль, знімати відбитки пальців та навіть тримати зброю.  

На вході в містечко дітям видавали паспорт і знайомили з правилами гри. Ставши громадянами «робочого містечка», школярі мали можливість відвідати різноманітні майстер-класи, влаштуватися на роботу і навіть отримати свою першу зарплатню. За кожне виконане завдання, а таких було чимало, отримували винагороду - 50 євро. А свою «зарплатню» дітки могли тут же і потратити у місцевому торговому павільйоні.

Хлопчиків та дівчат знайомили з особливостями роботи працівників міліції.  

Відео дня

Їм дозволяли фотографуватися зі зброєю та приміряти важкі каски.

У криміналістичній лабораторії маленьким глядачам показували фальшиві долари та гривні. Розповідали, чим вони відрізняються від справжніх та на що в першу чергу потрібно звернути увагу, коли купюра потрапляє тобі в руки. 

Замість фотографії у дитячому паспорті ставили відбиток пальчика маленького працівника. 

З особливим захопленням малеча фотографувалася на квадрациклах, призначених для несення служби прикордонними патрулями.   

 Також мили та ремонтували автомобілі. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Для зупинки автомобіля застосовуються їжаки і стрічки із шипами, що пробивають шини транспортного засобу, а алкотестер «Драгер» призначений для виміру концентрації алкоголю в повітрі, що видихає людина», - пояснювали дітлахам працівники Державтоінспекції.  

 Студенти, які навчаються на кухарів та кондитерів, показували, як зробити із картоплі троянду, а із тіста пташку.    

Особливе захоплення у дітлахів викликали службові собаки.  Щоб показати навики своїх чотирилапих, кінологи просили дітей ховати м’ячик. Його службово-розшукові собаки знаходили за запаховими слідами. 

Поміж різноманітних завдань знаходили час і на перекус. 

Навчали дітлахів і правилам безпеки на воді. 

Як надавати першу медичну допомогу, показували на манекені. 

Проведення таких заходів, впевнені організатори, дає хороший шанс для молоді зорієнтуватися у світі професій для того, щоб вибрати для себе одну, реалізувавши таким чином свою мрію.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Шикарна ідея. Організаторам респект.      Потішили не тільки дітей.
  • PAL

    Отличное развлечение для детей. И дядьки по выделывались, на том и конец.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up