У серпні відкриють сезон полювання на пернатих : що варто знати хмельницьким мисливцям

У серпні відкриють сезон полювання на пернатих : що варто знати хмельницьким мисливцям
  • Мисливцям нагадують про правила та обмеження, які діють у період літньо-осіннього полювання.
  • Які документи потрібно мати та на кого можна полювати, дивіться далі.

Уже через кілька днів мисливці зможуть вполювати пернату дичину. Сезон полювання в області розпочнеться з 16-ї години 3-го серпня. Триватиме він до 31 грудня. Про це йдеться на сайті Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Полювати на качок, лиску, пастушків, куликів, голубів та гусей можна буде до кінця мисливського сезону. А от на перепілку – до кінця жовтня.

Норма добування на добу: гуси - 6, качки - 5, лиски - 6, кулики - 10, голуби - 10, перепілки - 15.

Відео дня

Коли можна полювати? Постріляти дозволять у суботу, неділю і середа. Однак, уже після 28 жовтня у середу полювати забороняється.

Які документи потрібно мати для полювання: посвідчення мисливця, контрольна картка, картка відстрілу дичини, дозвіл на зброю, додаткові документи на пса, якщо полюєте з ним.

Мисливці мають вести облік дичини та вчасно реєструвати картку обліку в лісництвах.

Пам'ятайте, що полювати можна лише на дозволеній території. Заборонено стріляти у темну пору доби.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталія Овчарук

    А коли на лисів відкриють полювання, домашню птицю не для них селянин  тримає.  Підкажіть як з ними боротися?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up