Дочекалися! У центрі Хмельницького вже можна зарядити гаджети від лавочки

Дочекалися! У центрі Хмельницького вже можна зарядити гаджети від лавочки

Навпроти «Дитячого світу» встановили п’ять «сонячних» лавочок, де можна підзарядити свій телефон. Причому в будь-яку погоду і час доби. Презентувати їх планували ще напередодні Дня міста. Та офіційного відкриття не відбулось ні до, ні під час святкування.  

Встановлення сучасних лавочок ініціювали місцеві підприємці. Як розповіли вони «ВСІМ», ідея з’явилась за кілька місяців до Дня міста. На таке диво усі чекали з нетерпінням, адже анонсувати події встигли користувачі соціальних мереж. Спільний проект з міською владою обіцяли презентувати орієнтовно 18-20 вересня. Але відкриття перенесли через те, що на вулиці йшов дощ.

Тоді в міській раді повідомили, що презентація, швидше за все, відбудеться у День міста. Та встановили лавочки напередодні. І якби не цікавість перехожих, то ніхто б про них і не знав. Відтак, офіційного відкриття не було, а "сонячні зарядки" працюють вже п'ятий день. 
 
Журналісти «ВСІМ» вирішили переконатись, що лавки із сонячними панелями справні. Йдемо на місце.

Зранку 27 вересня усі лавочки зайняті. Та не через те, що комусь терміново потрібно підзарядити смартфон.
Хлопець, який сидів на одній з них каже, навіть не здогадувався, що тут можна поновити заряд акумулятора. У кожній лавці є лише один USB-порт. Пробуємо – таки працює. 
 
На одній лавці можна зарядити тільки один телефон
Підприємець Аліна Скоморохова, чиє підприємство встановило сонячні панелі, розповіла, як "диво техніки" працює. Виявляється, в кожну лавку вмонтований фотоелемент на підзарядці. 

- Зверху панель вкрита протиударним склом. Вони можуть працювати у будь-яку погоду, навіть взимку. Єдиний нюанс, якщо буде великий шар снігу, який треба буде зчищати. Звісно, у похмурі і дощові дні лавочка працюватиме з меншою ефективністю – десь на 60%, - каже Аліна Скоморохова.
Сонячні панелі обійшлись підприємству у 15,5 тисяч гривень. 
 
Поки не всі хмельничани знають про "сонячні" лавочки і їхні функції
Вже навесні хмельничан планують потішити ще однією технічною новинкою - "сонячним" деревом. Там можна буде заряджати кілька гаджетів одночасно. Хочуть встановити його поблизу кінотеатру Шевченка. 
 
Нагадаємо, «сонячні лавки» вже є в багатьох містах України. «Диво техніки» встановили на Хмельниччині вперше у Кам’янці-Подільському. Спочатку місце для зарядки пристроїв облаштували на зупинці громадського транспорту. А нещодавно містян порадувала величезна парасоля. Там кам’янчани і гості міста можуть не лише відпочити і пофотографуватись, а й підзарядити свої смартфони. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Катерина

    Це все, звичайно, добре. Але чи довго вона буде працювати і стояти? Поки якесь невиховане бидло не потрощить... В нас же не вміють люди цінувати нічого
  • Токмаков Александр

    "Сонячні панелі обійшлись підприємству у 15,5 тисяч гривень. "



    =)) от вже брехуни. 1 панель таких розмірів коштує ~500 грн. На 5 лавок 5 панелей = 2500 грн. Ну нехай 3000 грн. Це якщо у роздріб брати з накруткою продавця.

    нашатырь reply Токмаков Александр

    Робота + дозвіл  = прийняття в експлуатацію + санстація + охорона праці + пожежники і ще плюс і плюс......потім на все ПДВ і = 40- 50тис.грн. Люби боже правду.
  • Анонім

    Клас. Оце нормальна співпраця влади і бізнесу. Дякую обом

    Анонім reply Анонім

    А що влада зробила? Не заважала просто? Чи дозволила?

    Анонім reply Анонім

    Влада в особі Гончарука організувала. Знайшла підприємця який надав сонячні батареї, та підприємця, який виготовив лавки. Та встановили комун. підприємство Зел, госп.

    Корній Реаліст reply Анонім

    ти ба який обізнаний. певно якийсь чиновник і написав. може помощнік того вусатого Володьки?
  • Анонім

    По-перше, не люблю слово "гаджети", бо воно в нашій мові співзвучне зі словом "гадити". Збірно я завжди кажу казати "електронно-обчислювальні пристрої".

    по-друге, не раджу заряджати мобільні на холоді й сирості. Якщо це так критично, краще заплатити гроші за дзвінок або зарядку телефону в теплі, ніж після кількох таких зарядок вдвічі зменшити ємність батареї, а то й викинути пристрій. А хвалені самсунг гелаксі виходять з ладу на холоді просто масово.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up