В Україні затвердили перелік платних медичних послуг. А за що ви готові платити? (ОБГОВОРЕННЯ)

В Україні затвердили перелік платних медичних послуг. А за що ви готові платити? (ОБГОВОРЕННЯ)

Урядовці затвердили новий перелік медичних послуг, за які треба буде платити. Медична допомога хворим вдома, операції штучного переривання вагітності, перебування у стаціонарів батьків, які доглядають за хворими дітьми…

На сайті урядового порталу є перелік послуг, за які потрібно буде платити у державних і комунальних медичних закладах. До списку навіть потрапили послуги, які надаватимуть із застосуванням телемедицини. 
Лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, які надаються без направлення лікаря, а також медична допомога хворим удома - за це все пацієнти платитимуть зі свого гаманця. 
Окрім того, до переліку платних медичних послуг включили проведення мікробіологічних, паразитологічних, молекулярно-генетичних, хімічних, токсикологічних та фізичних досліджень, які не відносяться до медичної допомоги населенню, і оформлення їх результатів. 
А за які медичні послуги ви готові платити а за які - ні? Діліться думками у коментарях.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Андрей Шпулак

    Ящитаю, все правильно. Майдан стояв за Європу, а безкоштовна медицина- пережиток совка. Тому немає чому свідомим бугуртіти на рахунок цього.

    Логічним продовженням має стати платна освіта ( хоча би вища).

    Ксенія reply Андрей Шпулак

    Так в нас давно все платне....

    Анонім reply Андрей Шпулак

    Для початку нехай піднімуть людям зарплату, а потім роблять платними такі послуги. Ось,наприклад,та сама швидка допомога,якщо адекватно відреагували на виклик,приїхали швидко та дійсно допомогли,тоді так,я згідна і треба заплатити тому що всі ми люди і кожному потрібно заробити. Але ж буває навпаки,нічим не допомогли,можуть ще й нахамити,особливо по телефону коли робиш виклик,тоді за що платити???

    І це стосується не лише швидкої....

    Анонім reply Анонім

    А як будуть піднімати зарплати якщо всі все хочуть безкоштовно? Потрібні гроші, щоб зарплати піднімати

    Анонім reply Анонім

    А я не казала,що все безкоштовно, но якщо вже роблять платним, то щоб послуги, сервіс та обслуговування відповідали тим цінам. Простіше кажучи, щоб люди робили свою роботу так як за неї плотять ( в хорошому розумінні)

    Анонім reply Анонім

    Краще зробили б страхову медицину, як в Європі. Але нашим медикам це не вигодно. Як же тоді брати хабарі. Всі ми знаємо скільки коштує операція- апендицит-100$, онкологія-300$-500$, гастро- 200$. І це тільки по мінімому. Наша обласна лікарня займає 1 місце по Україні по хабарях! Жах!!!

    Ксенія reply Анонім

    А ці династії  онкологів Таболи ,Коваленки ,Дробнєри та інші вже нічого святого не мають..На сьогодні дерти з такої категорії хворих хабарі ,подарунки та продмішки -це вищий прояв ........

    Андрей Шпулак reply Анонім

    Страхова медицина не панацея від корупційних схем. Тільки при цьому в долі будуть ще й страхові компанії

    Анонім reply Анонім

    Я гадаю, що хмельничанам простіше захочеться померти ніж в кредит брати кошти на лікування

    Анонім reply Анонім

    А я не казала,що все безкоштовно, но якщо вже роблять платним, то щоб послуги, сервіс та обслуговування відповідали тим цінам. Простіше кажучи, щоб люди робили свою роботу так як за неї плотять ( в хорошому розумінні)
  • PAL

    С пенсией и зарплатой в 50 баксов, еще и за мед услуги платить? Сколько же дураков сочиняют такое. Три беды у нас - дураки, дороги и власть.

    Анонім reply PAL

    Тоді ведіть здоровий спосіб життя, не хворійте. Чи може вам ще й харчування зробити безкоштовним, бо пенсії і зарплати малі? Вимагайте більших пенсій, зарплат.
  • Іван Сила

    зуби я собі сам полікую, ладно. Краще б хабарі відмінили в лікарнях і щоб медсестри не брали в карман за хароше ставлення до пацієнта

    Анонім reply Іван Сила

    А вас змушують давати хабарі чи ви самі тицяєте ці хабарі, накрутивши собі що вас не будуть без них лікувати? Я, наприклад, ще жодного хабаря не дав лікарю чи медсестрі і вот , як бачите, живий, пишу коментарі. Хоча натяки були, поради інших хворих що потрібно дати хабаря. Але я вистояв.
  • Olga

    медична допомога вдома платна? Тобто, за виклик "швидкої" ще доведеться платити? Прикольно..(

    Влада робить все можливе, аби громадяни зубожіли ще більше і виздихали як руді миші..

    Анонім reply Olga

    швидше медичне обслуговування вдома, а не допомога. Це різні поняття чого дехто не розуміє і вживає їх як синоніми. Медична допомога по Конституції безкоштовна. Лікування, медичне обслуговування може бути платним, якщо не внесуть змін у Конституцію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up