Від УНР до Євромайдану: хмельничанам представили архівні документи та старі світлини

Від УНР до Євромайдану: хмельничанам представили архівні документи та старі світлини
  • У Державному архіві області відкрили виставку архівних матеріалів.
  • Найстарішим документам та фотознімкам близько 100 років.
  • Про найцікавіші документи та фото читайте далі.

Сьогодні, 22 серпня, у Державному архіві Хмельницької області представили копії архівних документів, що стосуються основних етапів українського державотворення. Присутнім показали копії фотознімків, що ілюструють ключові історичні події. Наприклад, матеріали періоду Української революції (1917—1921 роки) та сучасної незалежної України (1989—2013 роки).

Відео дня

Бланк Свідоцтва громадянина Української Народної Республіки.

«Тимчасовий основний закон про державну самостійність українських земель бувшої австро-угорської монархії». Документом визначено конституційні основи та територію Української держави. Такою затверджено назву, за якою вона відома у сучасній історіографії — «Західна-Українська Народня Република».

Живий ланцюг у Києві, присвячений 71-ій річниці об’єднання Української та Західноукраїнської Народних Республік, 22 січня 1990 року.

Донецькі шахтарі вимагають відставки уряду СРСР, 11 липня 1990 року.

Найважливіший документ усієї української історії — Акт проголошення незалежності України, 24 серпня 1991 року. Прийняттю документа передувала спроба державного перевороту в СРСР учасниками, так званого Державного комітету з надзвичайного стану. На момент прийняття акту незалежність від Радянського Союзу вже проголосили п’ять радянських республік.

Всеукраїнський референдум щодо підтвердження акту проголошення незалежності України та вибори Президента України, місто Дніпро, 1 грудня 1991 року.

Івано-Франківська область, 1 грудня 1991 року.

Результати референдуму 1 грудня.

Листівка з фотографіями загиблих учасників Євромайданівців — Сергія Нігояна, Юрія Вербицького, Михайла Жизневського та Романа Сеника.

Усі небайдужі до історії України хмельничани матимуть два тижні, щоб оглянути виставку. Вона знаходиться на другому поверсі будівлі Державного архіву (вул.Грушевського, 99). Вхід - вільний.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up