Воду біля міського пляжу перевірили у лабораторії. Чи можна там купатися?

Воду біля міського пляжу перевірили у лабораторії. Чи можна там купатися?
  • Зазвичай у перші дні літа на міському пляжі яблуку ніде впасти. Але не цьогоріч.
  • Погодьтеся, купатися у такий холод ніхто не буде, а про засмагу й мови немає.
  • Але вже скоро синоптики обіцяють потепління.
  • Друзі, а ви зазвичай ходите влітку на пляж та чи купаєтесь у Бузі?

1 червня у Хмельницькому офіційно розпочався купальний сезон. Щоправда, на міському пляжі зараз не побачиш охочих покупатися. Усе через погоду. Адже погодьтеся, у такий холод у воду полізуть лише "моржі". Але, не варто сумувати, адже уже скоро синоптики обіцяють справжню літню спеку.

Але попри це, підготовка до купального сезону пройшла успішно, воду біля міського пляжу перевірили у лабораторії. Який результат?

Як повідомили у міській раді, відповідно до результатів дослідження, який провів ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України", показники якості води у Південному Бузі по мікробіологічних показниках відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Це свідчить про її безпечність для купання.

Відео дня

Результати досліджень:

  • "відповідно до протоколів досліджень води поверхневих водойм № 73, 85, 86 від 25.05.2020р. встановлено, що органолептичний показник водного об'єкта, запах, значення БПК (біохімічна потреба кисню), мінеральний склад (хлориди) не перевищують нормативних показників..."
  • "згідно до протоколу санітарно-мікробіологічного випробування № 165 від 27.05.2020 року встановлено, що індекс лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) та індекс колі-фагів, а також відсутність патогенних мікроорганізмів (в т.ч. сальмонел та шигел) відповідають вимогам..."

Також фахівці  перевірили якість водопровідної води у питному фонтанчику, розташованому на території міського пляжу. Тут також усе в нормі. 

  • "Вода відповідає вимогам Державних санітарних правил і норм № 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

Друзі, нам стало цікаво, а чи купаєтесь ви зазвичай влітку в Бузі та як часто ходите на міський пляж?

Нагадаємо, попри карантин Міністерство охорони здоров’я дозволило цьогоріч відкрити пляжний сезон в Україні.  

Читайте також: Чи врятує засмагання на сонці від зараження коронавірусом? 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ігор Стерніцький

    Скоро зі "свалки" цигани розпочнуть сезон)))))

    Панас reply Ігор Стерніцький

    Після , всі на пляж за "букетами")))
  • Вадим Суслов

    Боже збав...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up