«Воєнний мішлен»: у Хмельницькому відбулась благодійна гастровечеря

«Воєнний мішлен»: у Хмельницькому відбулась благодійна гастровечеря
Тут і далі фото з сайту АрміяInform
  • Для відвідувачів готували шестеро відомих шеф-кухарів. 

  • А також збирали кошти на допомогу українським захисникам.

  • Розповідаємо що готували та чому така цікава назва заходу.

У неділю, 27 березня, в одному із закладів обласного центру відбувся п’ятий по рахунку гастровечір під оригінальною назвою «Воєнний мішлен». Як він проходив, хто саме та з чого готував розповідає АрміяInform

Що таке «Воєнний мішлен»

Одна з організаторок заходу — Олена Коваленко — пояснює, що «Воєнний мішлен» створили на початку широкомасштабного вторгнення. Перша вечеря пройшла в столиці, у червні 2022 року. Наступні гастровечері вже пройшли в Івано-Франківську, Буковелі, Чернігові та Чернівцях. А тоді домандрували до Хмельницького. 

— «Воєнний мішлен» — це філософія кулінарії, де готують відомі українські шеф-кухарі, які створюють неймовірні страви з наших українських продуктів. Мішлен — тому, що вишукана подача усіх страв, — каже Олена. 

Відео дня

Для гостей готували 6 відомих шеф-кухарів — Михайло Яровий, Олександр Яворський, В’ячеслав Попков, Євген Корольов, Віталій Гуралевич та Артем Блаута. Вони створили шість різних страв. Кожна з яких на 98% складалася з українських продуктів.

Участь у «Воєнному мішлені» була платна. Учасники купували квитки. А виручені кошти підуть на підтримку Національної гвардії України

Шеф-повар — військовий ЗСУ

Один із шеф-кухарів — Євген Корольов — із початку повномасштабної війни долучився до Збройних Сил України. Він неодноразово виконував бойові завдання на сході України.

Нині захисник у відпустці після закінчення чергового курсу вишколу. Тож цей день вирішив провести з користю та допомогти зібрати кошти для захисників за допомогою свого кулінарного таланту. 

— Кожної вечері подаються нові страви. Те, що приготували цього разу, в іншому місці вже не спробуєш. У цьому і є унікальність. Кожен шеф готує лише одну власну страву. Сьогодні, наприклад, я готую основну страву, на минулих вечерях готував салат та закуску. Ще перед початком широкомасштабного вторгнення ми з друзями думали, що будемо робити, якщо раптом росія піде на нас у відкриту. Тому 24 лютого вже знав, що доєднаюсь до лав Збройних Сил України. Неважливо, чи ти кухар, автомеханік, чи айтішник, насамперед ти чоловік і повинен захищати свою країну від загарбників, — зізнається Євген.

Всього на благодійну вечерю прийшли близько 100 гостей. Учасники благодійної гастровечері зібрали понад 255 тисяч гривень. 

А ще під час заходу відбувся благодійний аукціон з продажу лотів від українських виробників. Одним з лотів став прапор із підписом Валерія Залужного.

Аби переглянути всі фото — гортайте вбік:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up