«Воєнний мішлен»: у Хмельницькому відбулась благодійна гастровечеря

-
Для відвідувачів готували шестеро відомих шеф-кухарів.
-
А також збирали кошти на допомогу українським захисникам.
-
Розповідаємо що готували та чому така цікава назва заходу.
У неділю, 27 березня, в одному із закладів обласного центру відбувся п’ятий по рахунку гастровечір під оригінальною назвою «Воєнний мішлен». Як він проходив, хто саме та з чого готував розповідає АрміяInform.
Що таке «Воєнний мішлен»
Одна з організаторок заходу — Олена Коваленко — пояснює, що «Воєнний мішлен» створили на початку широкомасштабного вторгнення. Перша вечеря пройшла в столиці, у червні 2022 року. Наступні гастровечері вже пройшли в Івано-Франківську, Буковелі, Чернігові та Чернівцях. А тоді домандрували до Хмельницького.
— «Воєнний мішлен» — це філософія кулінарії, де готують відомі українські шеф-кухарі, які створюють неймовірні страви з наших українських продуктів. Мішлен — тому, що вишукана подача усіх страв, — каже Олена.
Для гостей готували 6 відомих шеф-кухарів — Михайло Яровий, Олександр Яворський, В’ячеслав Попков, Євген Корольов, Віталій Гуралевич та Артем Блаута. Вони створили шість різних страв. Кожна з яких на 98% складалася з українських продуктів.
Участь у «Воєнному мішлені» була платна. Учасники купували квитки. А виручені кошти підуть на підтримку Національної гвардії України.
Шеф-повар — військовий ЗСУ
Один із шеф-кухарів — Євген Корольов — із початку повномасштабної війни долучився до Збройних Сил України. Він неодноразово виконував бойові завдання на сході України.
Нині захисник у відпустці після закінчення чергового курсу вишколу. Тож цей день вирішив провести з користю та допомогти зібрати кошти для захисників за допомогою свого кулінарного таланту.
— Кожної вечері подаються нові страви. Те, що приготували цього разу, в іншому місці вже не спробуєш. У цьому і є унікальність. Кожен шеф готує лише одну власну страву. Сьогодні, наприклад, я готую основну страву, на минулих вечерях готував салат та закуску. Ще перед початком широкомасштабного вторгнення ми з друзями думали, що будемо робити, якщо раптом росія піде на нас у відкриту. Тому 24 лютого вже знав, що доєднаюсь до лав Збройних Сил України. Неважливо, чи ти кухар, автомеханік, чи айтішник, насамперед ти чоловік і повинен захищати свою країну від загарбників, — зізнається Євген.
Всього на благодійну вечерю прийшли близько 100 гостей. Учасники благодійної гастровечері зібрали понад 255 тисяч гривень.
А ще під час заходу відбувся благодійний аукціон з продажу лотів від українських виробників. Одним з лотів став прапор із підписом Валерія Залужного.
Аби переглянути всі фото — гортайте вбік:
Читайте також:
-
Портрети з Героями і великодній ярмарок на Проскурівській: як це пов'язано
-
У багатоповерхівках, які постраждали від ракетних ударів, встановлюють нові пластикові вікна
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.