З 4 серпня стартує сезон полювання на Хмельниччині: що потрібно знати

З 4 серпня стартує сезон полювання на Хмельниччині: що потрібно знати
Фото: mustang.lviv.ua
  • До сезону полювання на пернату дичину лишилося кілька днів.
  • Тож, мисливцям нагадують про правила і обмеження, які діють у період літньо-осіннього полювання.
  • Які документи потрібно мати і на кого можна полювати, дивіться далі.

Уже через кілька днів мисливцям дозволять полювати на пернату дичину. Сезон полювання в області розпочнеться з 16-ї години 4 серпня. Триватиме він до 31 грудня 2018 року. Про це йдеться на сайті Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Полювати дозволять на качок, лисок, куликів, голубів, гусей можна буде до кінця мисливського сезону. А от на перепілку – до кінця жовтня.

Постріляти можна буде у суботу, неділю і середа. Однак, уже після 28 жовтня у середу полювати забороняється.

Відео дня

Які документи потрібно мати для полювання:

  • посвідчення мисливця,
  • контрольна картка,
  • картка відстрілу дичини,
  • дозвіл на зброю,
  • додаткові документи на пса, якщо полюєте з ним.

Також слід дотримуватися норми відстрілу:

для одного мисливця - не більше трьох гусей, п’яти качок, десяти куликів та голубів, п'ятнадцяти перепілок за день.

Мисливці мають вести облік дичини та вчасно реєструвати картку обліку в лісництвах. Пам'ятайте, що полювати можна лише на дозволеній території. Заборонено стріляти у темну пору доби.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up