За напад на губернатора Хмельниччини активістці "Свободи" загрожує до 5 років за гратами

За напад на губернатора Хмельниччини активістці "Свободи" загрожує до 5 років за гратами
Свободівка Ганна Литвинюк - перша підозрювана, проти якої порушили кримінальне провадження після сутичок у Хмельницькій облраді, коли побили голову Хмельницької ОДА Леоніда Пруса,

Вдома у Литвинюк 5 липня, у суботу, провели обшук. Цього ж дня, о 20:00 у Хмельницькому міськрайонному суді було призначене судове засідання, де активістці мали визначати міру запобіжного заходу.

Але, як повідомили "ВСІМ" у прес-службі партії, засідання перенесли на понеділок, 7 липня, у зв"язку з тим, що сторона обвинувачення неналежним чином підготувала документи.

Ганні Литвинюк оголосили про підозру у хуліганстві, пов'язаному з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов"язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії. Згідно з ч.3 ст. 296 Кримінального кодексу України, активістці загрожує від 2 до 5 років за гратами.
Наразі сторона обвинувачення, як повідомили "ВСІМ" у прес-службі, вимагає для Литвинюк домашнього арешту на час судового розгляду.

Відео дня
bject height="326" width="580">

Нагадаємо, 2 липня у Хмельницькій обласній раді відбувся гучний скандал. Голова Хмельницької ОДА Леонід Прус, який є членом партії УДАР, відмовився призначати на посаду головного медика області свободівця Бориса Ткача. У відповідь активісти, серед яких були члени "Свободи", почали вимагати відставки посадовця. Вони пустили сльозогінний газ, у залі зчинилася колотнеча, під час якої дісталося губернатору. Леонід Прус тікав через вікно. Під час сутички посадовцю порвали піджак. Правоохоронці лише спостерігали за скандалом. Опісля Прус звернувся до міліції, ті порушили кримінальне провадження за побиття, яке, у свою чергу, взялася контролювати прокуратура, яка також звинуватила правоохоронців у бездіяльності.

Ситуація мала продовження 3 липня. Тоді до облради вдерлися активісти та представники УДАРу, які вимагали відставки першого зама Пруса, свободівця Олександра Симчишина. Його вивели з кабінету надвір, але оскільки там вже чекали свободівці, конфлікт згас. Симчишин до міліції не звертався, а дії УДАРу охарактеризував як "бандитська ответка".В УДАРі ж заявили, що про назріваючий конфлікт попереджали правоохоронців, а "Свободі" дорікнули невмінням мирно вирішувати кадрові питання.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Anonymous

    1-e Иоанна 3:10 (BLB) Дети Божии и дети диавола узнаются так: всякий, не делающий правды, не есть от Бога, равно и не любящий брата своего. Украинцы любящие братьев (русских, белорусов) - Дети Бога. "украинцы" ненавидящие - дети диавола, человекоубийцы. "Дай но тільки шваль цю московську на Сході додушити" - сколько еще будете убивать? Это про вас Иисус Христос сказал: От Иоанна 8:44 (BLB) Ваш отец диавол; и вы хотите исполнять похоти отца вашего. Он был человекоубийца от начала .......... "Слава героям! Слава Украине" - свободовская сатанинская секта.
  • Anonymous

    Коли тільки-но розпочинався майдан, ніхто не знав чим це все закінчиться, тому Ганну не можна звинувачувати у тому, що вона це робила з якихось власних амбіцій, не думаю, що вона "рвалась до годівниці", як ви вважаєте! Дівчина дійсно патріотка, а те, що зараз відбувається -повернення до старої системи та корупціїї!
  • Anonymous

    Всі на свободі, а Литвинюк у Свободі. Їїї не посадять, а просто вставлять на місце мізки для першого разу, щоб другого разу не було.
  • Anonymous

    А під ніком Правдолюб, якщо захищає злочинців таких як свободівці, то Денис
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up