Знову на вибори: на Хмельниччині голосуватимуть за нових депутатів

Знову на вибори: на Хмельниччині голосуватимуть за нових депутатів

18 грудня проведуть вибори у чотирьох об’єднаних територіальних громадах області. На дільниці підуть жителі 80 населених пунктів. Поліція і активісти розповіли про підкуп виборців і агітацію.

Восени 2015-го в Україні пройшли місцеві вибори. Пройшло трішки більше року і частині мешканців області знову потрібно йти на дільниці і брати бюлетені. На черзі перші місцеві вибори до об’єднаних територіальних громад. Заплановані вони на 11 і 18 грудня. В ці дні голосуватимуть за депутатів та голів селищних та сільських голів.

В Хмельницькій області вибори пройдуть 18 грудня. Тоді голосуватимуть жителі чотирьох тергромад: Чемеровецькій, Гуківській (Чемеровецький район), Ленковецькій і Судилківській (обидві Шепетівський район).

За посади селищних та сільських голів боротимуться представники всього чотирьох політичних сил. Також свої кандидатури подали само висуванці. Останніх відразу 13. Таку ситуації активісти пояснюють помилками юристів політпартій.

Відео дня

- Юристи деяких партій пропустили терміни реєстрації кандидатів. Тому їм прийшлося реєструвати людей як само висуванців. Тому маємо таку аномальну цифру самовисуванців в Чемеровецькій об’єднаній територіальній громаді. 6 кандидатів на посаду голови і 47 в депутати, - зазначив координатор громадського спостереження «ОПОРИ» за виборами в Хмельницькій області Андрій Попик.

В усіх округах агітація перед виборами проводиться досить мляво. Не було повідомлень в поліцію чи «ОПОРУ» про підкуп виборців. До активістів навіть чутки про це не доходили. Також спостерігачі прогнозують, що явка виборів буде досить низькою, оскільки серед людей непомітна якась велика зацікавленість у тому, щоб йти на голосування.

Загалом своїх кандидатів зареєстрували 8 політсил. Лише половина з них висунула людей на посаду голів сільських і селищних рад.

Кандидати на голову – 21

  • «Відродження» - 1
  • «Батьківщина» - 4
  • «Свобода» - 1
  • «За конкретні справи» - 2
  • Самовисуванці - 13

Кандидатів в депутати – 381

  • Аграрна партія України – 42
  • БПП «Солідарність» - 26
  • «Відродження» - 49
  • «Батьківщина» - 70
  • «Свобода» - 6
  • «За конкретні справи» - 63
  • «УКРОП» - 21
  • Радикальна партія Олега Ляшка – 27
  • Самовисуванці - 79

З 9 ранку 15 грудня у посилений режим несення служби перейде поліція. Поки правоохоронці не визначилися із кількістю працівників, які будуть задіяні під час виборів.  Одним із завдань поліції буде охорона бюлетенів від початку їх виготовлення на друкарнях і до оголошення результатів. Про це розповів заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області підполковник Вадим Бирко.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up