Нові правила в “Укрзалізниці”: нагадуємо, що зміниться для пасажирів з 21 жовтня

Нові правила  в “Укрзалізниці”: нагадуємо, що зміниться для пасажирів з 21 жовтня
Фото - "Еспресо"
  • Нові умови перевезення пасажирів почнуть діяти із 21 жовтня.
  • Нагадуємо, які правила посадки і перелік необхідних документів. 

Вже у цей четвер, 21 жовтня, зміняться умови перевезення українців у транспорті. Нагадаємо, 11 жовтня Кабмін вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19. Про нові правила поїздок між регіонами ми повідомляли раніше. 

Що зміниться для пасажирів “Укрзалізниці”:

Згідно з оновленими  правилами перевезень у карантинний період, з 21 жовтня залізничні перевезення у далекому сполученні на «жовтому» та «червоному» рівнях будуть дозволені пасажирам за умови наявності у них:

Відео дня
  • квитка на проїзд;
  • документа, що посвідчує особу;
  • документа про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;
  • або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19);
  • або негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки у поїзд).

Слід зазначити, що для неповнолітніх пасажирів наявність вищевказаних документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагається. Про це зазначають у пресслужбі компанії. 

Як це буде відбуватись:

Залізничники контролюватимуть наявність зазначених документів разом із квитком та ідентифікаційним документом на вході у вагон.  Якщо документів не буде, провідник або стюард має право не допустити пасажира до поїздки. Повернення коштів за придбані білети в разі відмови від поїздки буде здійснюватись згідно з правилами перевезень пасажирів.

Пасажирів просять прибувати на вокзал завчасно, зберігати спокій та дистанцію на пероні. Окрім цього, сертифікати про вакцинацію або негативні  ПЛР-тести будуть і в співробітників. Наразі в "Укрзалізниці" думають над розгортанням мобільних пунктів експрес-тестування на найбільших вокзалах країни.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up