Велосипедист Сергій Толстіхін за три тижні мандрівки Європою витратив 25 євро

Велосипедист Сергій Толстіхін за три тижні мандрівки Європою витратив 25 євро
Ім’я велосипедиста Сергія Толстіхіна відоме у Хмельницькому. Чоловік не уявляє свого життя без подорожей, лиш нещодавно він повернувся із захоплюючої мандрівки, під час якої об'їхав Україну, відвідав Литву, Польщу та Білорусь. Три тижні, крутячи педалі, понад дві з половиною тисячі кілометрів та безліч приємних зустрічей та знайомств.
Своїми враженнями та основними секретами успішної подорожі 33-річний мандрівник поділився із хмельничанами. 
- Одне із моїх хобі – проїхати на велосипеді трішки далі, ніж до Меджибожа чи Кам’янця-Подільського десь на пару тисяч кілометрів. 
Про велосипед
За словами Сергія Толстіхіна, це те основне, від чого залежить успіх та вся подальша подорож. Тому радить, на двоколісному не економити. Велосипед повинен бути хорошим.
- Не знаю точно, скільки зараз вартує велосипед, бажано, щоб він був хорошим. Якщо він буде таким, ти менше будеш думати про нього. Тоді це буде гарантією того, що нічого не станеться – не вийде з ладу і не зламається у дорозі, - каже мандрівник. 
Про незручності
Велосипедист разом із товаришем щодня проїжджав близько сотню кілометрів. Нерідко спортсменів підстерігали у дорозі неприємні ситуація. Іноді й погана погода ставала на заваді хорошій мандрівці. На такі речі Сергій має своє пояснення.
- Моя філософія така: якщо бачиш, що йдеш дощ - треба розслабитись і отримувати задоволення. Адже від безперервного дощу тебе все одно нічого не врятує і ти все одно будеш мокнути. А це для велосипедиста не найстрашніше.
Про необхідне в дорозі
- В такі мандрівки треба брати з собою все, щоб бути автономним, - говорить велосипедист. – Якщо є можливість ночувати у друзів – чудово. Якщо ні, і нікого зі знайомих у Європі у вас немає, на допомогу прийде каучсерфінг. Харчувались ми в економ-режимі, бо мали зі собою бутерброди та воду. Окрім цього, виручали люди, у яких ночували. 
Мандрівник каже, що в пригоді стане намет, спальник, каремат, gps-навігатор та газова горілка.
- У Європі за те, що розпалиш вогнище в лісі, можуть бути великі неприємност. Тим паче, це не так просто розпалити, адже погодні умови не завжди сприяють, - каже Толстіхін. 
Спонукає подорожувати інших
Про те, куди вирушить далі, велосипедист поки не знає. На запитання, яка мета його поїздок, відповідає, що хоче, аби в Україні збільшувалась кількість прихильників велотуризму. 
- Після кльової мандрівки хочеться енергією з кимось поділитись та спонукати когось, хто ще не мандрував, до цього. За три тижні мандрівки я витратив 25 євро, руйнуючи міф, що мандрівка іншими європейськими країнами  - це коштовне заняття. 
Читайте також:
 
 
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up