Закордонні поїздки у карантин: як перетнути кордон та повернутися в Україну

Закордонні поїздки у карантин: як перетнути кордон та повернутися в Україну
  • Кожна країна світу має свої вимоги до громадян України для в’їзду.

  • Частина не впускають взагалі, інші ж можуть вимагати тесту на коронавірус або самоізоляції.

У світі на COVID-19 хворіють понад 6,3 мільйона людей. Такими є дані сайту Worldometers станом на 13 серпня. Рівень захворюваності у кожній країні різний. Так, у США хворих понад два мільйони, а у Сан-Марино, Ватикані та Домініці їх немає зовсім.

З початком пандемії країни запровадили спеціальні заходи, покликані не допустити занесення хвороби в країну, а в разі занесення — не допустити значного зростання кількості випадків. Серед таких заходів — обмеження на в’їзд до країни. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як мають в’їжджати до України громадяни та іноземці, а також як допускають інші країни українців до себе.

Режим виїзду з України за кордон

Кожна країна світу встановлює власні правила в’їзду, зокрема й для громадян України. За даними МОЗ, держави можуть впускати всіх або лише тих, хто відповідає певним умовам. Частина країн взагалі не впускають українців.

Відео дня

Згідно з картою, створеною МЗС, не впускають громадян України більшість країн Африки та Азії. Тим часом більшість держав Європи та Південної Америки допускають лише в окремих випадках. Такими можуть бути, приміром, наявність посвідки на проживання чи довгострокової візи. Дозволений в’їзд для громадян України лише в окремі держави, наприклад, США, Білорусь, Туреччину, Єгипет та Велику Британію. Однак і вони можуть встановлювати спеціальні вимоги, наприклад, обов’язкову обсервацію. Переглядайте карту від МЗС на скріншоті або за посиланням.

На цій же карті є детальна інформація щодо особливостей в’їзду до кожної країни. Наприклад, для Словаччини вказано, що в’їхати до неї можуть громадяни України за таких умов:

Для порівняння наводимо іншу сусідню країну — Білорусь. До неї можуть прибувати всі громадяни України, але потрібно відбути обов’язкову обсервацію тривалістю 14 днів. Аби отримати інформацію про будь-яку країну, потрібно натиснути на неї на карті.

Режим в’їзду до України з-за кордону

Всі країни світу поділені на «зелену» та «червону» зони залежно від поширення COVID-19. Для кожної з цих зон встановлений різний режим в’їзду до України. Умови для прибуття з «зеленої» зони є такими:

Умови для прибуття з «червоної» зони є такими:

Приналежність країни до певної зони визначається за кількістю випадків COVID-19 на 100 тисяч осіб населення протягом останніх 14 днів та приросту у відсотках. Якщо будь-який із цих показників перевищує показник України або невідомий, країна долучається до «червоної» зони. Інші країни долучають до «зеленої» зони. Перелік всіх країн за приналежністю до зон є на сайті МОЗ. За цими даними ми склали для вас карту. Зазначимо, що деяких країн та територій у переліку МОЗ немає. На сайті відомства зазначено, що список складається лише з держав-членів Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Особливості перетину кордону

У зв’язку із запровадженням карантину частина пунктів пропуску на кордону припинила роботу. До прикладу, кордон з Польщею автомобілем можна перетнути лише у чотирьох місцях. Крім того, зараз кордон неможливо перетнути пішки — тільки на авто або іншому транспорті залежно від типу пункту пропуску. Детальніше можна дізнатися з карти за посиланням. Аби розгорнути її на повний екран, потрібно натиснути на кнопку внизу праворуч.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up