Частину України накриє циклон з дощами. Чи омине Хмельниччину

Частину України накриє циклон з дощами. Чи омине Хмельниччину
Фото ілюстративне
  • 11 травня грозова стихія з дощами і поривчастим вітром очікується у східних областях. На більшій частині країни очікується суха погода.
  • А ось ближче до вихідних задощить і на решті території країни. 

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, протягом дня, 11 травня, стовпчики термометрів у більшості областей України покажуть максимум +17 +22 градуси.

"Прохолодніше буде в Криму, в Дніпрі з районами та в східних областях, +12+16 градусів.

Завтра буде багато сонця і, відповідно, погода обіцяє бути сухою. Але українські метеоумови цієї весни весь час прагнуть неординарності. Тому з доповіддю на тему атмосферної нестабільності виступить циклон, який 11-го травня розташується на сході України. Карта 2.

Відео дня

Він зумовить дощі та поривчастий вітер в східних областях, в Криму, на Полтавщині, Дніпропетровщині, захопить Сумську, Миколаївську області, частину Черкащини та Кропивницького з районами...

Вже у середу-четвер трохи похолодає, до +14+16 градусів. Із п'ятниці, на щастя, знову потепліє, але прийдуть дощі", - написала синоптик.

Якою буде погода у Хмельницькому

  • "У Хмельницькому на небі не буде жодної хмаринки. Без опадів", - повідомляє Sinoptik.ua.

Слід зауважити, що за період метеоспостережень у Хмельницькому були зафіксовані такі температурні рекорди цього дня:

  • Максимальна температура: 28.9° (1985 року)
  • Мінімальна температура: -2.6° (1946 року)

За даними Укргідрометцентру, в Хмельницькому завтра прогнозують від +5 до +23 градусів. 

Як повідомляє сайт Gismeteo, завтра у Хмельницькому температура повітря становитиме вдень до +20 градусів. Вранці очікується до +7 градусів.

Народний прогноз погоди   

Цей день пов'язаний з початком збору березового соку, яким поїли хворих. Також поправити здоров'я допомагав теплий (південний) вітер, характерний для цього дня. У давнину спостерігали за погодою вночі: якщо вона була теплою, а небо було зоряним, значить буде хороший врожай.

Читайте також: 

Магнітні бурі в травні: коли чекати та як вберегтися 

Тепліше, ніж зазвичай: в Укргідрометцентрі дали прогноз на травень

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Любов Сердунич

    Сухий і теплий май – буде скупий урожай.
    Теплий квітень, мокрий май – буде жито, наче гай.
    Травень роси розпустив – буде вдосталь сіна.
    Травень холодний – не будеш голодний, бо рік буде хлібородний.
    Травень холодний – посів яринú ранній.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up