Державний лайк: чим займаються хмельницькі управлінці у соцмережах

Державний лайк: чим займаються хмельницькі управлінці у соцмережах
Найпопулярнішим серед управлінців є Фейсбук. Та не всі чиновники, зареєструвавшись, активно користуються своєю сторінкою. Серед усіх вирізняються підопічні «фейсбучного» міністра Арсена Авакова.

За кілька років соціальні мережі спричинили революцію в нашому житті – як інформаційну, так і реальну. Соціальні мережі і чиновники – модний тренд чи суспільна вимога? Хмельницькі управлінці використовують свої сторінки як для розваги, так і для самореклами. Хтось просто постить цікаві для себе відео, цитати чи кулінарні рецепти. А хтось, принаймні склалося таке враження, просто зареєструвався, бо це роблять інші і поширює дописи Президента чи інших керівників найвищої ланки.

Про особисте життя практично ніхто не розповідає і не виставляє фотографій, які б стосувалися не роботи. Можливо, причина в тому, що часто сторінками керівників займаються працівники прес-служб.

Найактивнішими у соцмережах є правоохоронці, які завели сторінки за наказом задля спілкування з громадянами через соцмережі. Проте багато із керівників ще не зробили жодного посту про свою діяльність на посаді. 

Відео дня

Начальник УМВС в Хмельницькій області Микола Семенишин постить переважно дописи про заходи, в яких він брав участь і новини із офіційного сайту управління. Більш демократичним є керівник міського відділу міліції. 

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника міського відділку УМВС Валерій Онісьєв поширює як оперативні новини (наприклад, про розшук підозрюваних у вбивстві) так і пости, які йому сподобалися.

Новий начальник обласного ДАІ Віталій Сербін зареєструвався у Фейсбку відразу після того, як був призначений на керівну посаду. Він не дуже активний. Як бачимо, головного даішника Хмельниччини цікавить таємниця Бермудського трикутника.

1160 друзів у Фейсбуці має голова Хмельницької облдержадміністрації Михайло Загородний. Після призначення на керівну посаду інформацію на сторінці він так і не оновив. Тому і досі Загородний, за інформацією з його офіційної сторінки, працює в «Оболоні».  Посадовець, як не дивно, активно поширює дописи Петра Порошенка. Інколи він визначається оригінальністю.

Життя області, як видно з його життєпису, не дуже цікавить голову. Адже не постить він і новини своїх підопічних – «інформаційників» ОДА, які наповнюють офіційний сайт. 

Одного разу він поділився із друзями по соцмережі ідеями, як креативно зекономити під час опалювального сезону.

Голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар не досить активний на своїй сторінці у Фейсбук. Як бачимо, його профіль без фото. А усі пости на його сторінці від інших користувачів.

Начальник департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА Світлана Лукомська часто ставить вподобайки і поширює цитати, кулінарні рецепти. Любить вона тварин, адже часто лайкає котиків та песенят. Також інколи коментує новини, які привернули її увагу. 

Хизується новими світлинами начальниця управління культури, національностейрелігій та туризму облдержадміністрації Ірина Трунова.  Її фото із різноманітних заходів та у яскравих нарядах з'являються останнім часом у соціальній мережі дуже часто. 

А от керівник обласного управління юстиції Віктор Худняк на своїй сторінці висвітлює тільки роботу своєї структури. В основному розповідає про офіційні візити різних чиновників.

Чи не найцікавішою є сторінка виконуючого обов’язки міського голови Костянтина Чернилевського.

Окрім дописів про заходи, в яких він брав участь, керманич міськради часто поширює фото, якими висловлює своє ставлення до Росії та політику північного сусіда.

До президентських виборів Костянтин Чернилевський час від часу критикував Петра Порошенка, який, судячи з постів, вів до ради екс-регіоналів.

Заступник міського голови Андрій Капура на  фото профілю  красується в стильних сонячних окулярах. Найбільше записів на сторінці - цитати відомих письменників - Ремарка, Достоєвського та інших.

Начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Хмельницькій області Олексій Дьома рідко публікує інформацію про свою роботу. Більше розповідає про політиків, Росію та автомобілі.

Чимало хмельницьких чиновників не користуються соцмережами. Особисте життя від загалу все ж приховують. Але й інформації про професійну діяльність бракує. Хмельничани, додаючи посадовців у друзі, сподіваються «вхопити» корисне для себе повідомлення. Але, як правило, у своїй стрічці новин бачать лише «сухі» репости  та нецікаві коментарі. Є й такі, які, створивши сторінку, просто забувають про неї. Можливо, вони не вважають, що донесення якоїсь інформації через соцмережі – це важливий спосіб зробити діяльність влади більш публічною. Саме про це зараз часто говорять не останні люди в управлінській піраміді. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час свого візиту до Хмельницького про це зазначав неодноразово. Як бачимо, прислухалися не всі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    А Лукомська ще вчить "Правилам української мови"!!! Що, не читали??? Зайдіть на її сторінку! Може, у Департаменті прийнято так розмовляти?

    Анонім reply Анонім

    Яка українська мова. Їй начхати на неї. Там один пафос.
  • Анонім

    нехай нервують ті, в кого за гарними нарядами і приємною зовнішністю немає мізків!
  • Anonymous

    А чому ж непоказали сторінку мандзія



    Де він на фоні с. Доброгорщі викупив кірпічний завод?

    Anonymous reply Anonymous

    Чи де він викупив всі землі в гелетенцях, немиченцях, жучковцях, доброгорщі, і на фоні ціх земель сфоткався ?
  • PAL

    Они ведь тоже смертные.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up