Зеленський призначив голову Шепетівської РДА: що про нього відомо

Зеленський призначив голову Шепетівської РДА: що про нього відомо
  • Шепетівський район останнім в області отримав очільника райдержадміністрації.

  • Розповідаємо, чому на цю посаду довго не призначали та що відомо про новоспеченого голову.

На Хмельниччині налічується 20 районів, кожен із яких має власну державну адміністрацію. Відомства мають своїх очільників, яких звільняє та призначає Президент України. Минулого року Володимир Зеленський звільнив усіх голів РДА Хмельниччини. Потім почався тривалий процес відбору та призначення нових керівників райдержадміністрацій.

Станом на 28 лютого своїх голів мали 19 РДА на Хмельниччині. Без керівника залишався лише Шепетівський район. 5 березня голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет зібрав прес-конференцію, де відзвітував про свої перші 100 днів на посаді. Серед іншого він розповів, чому досі немає керівника у Шепетівській РДА. Дмитро Габінет сказав, що кандидат на цю посаду був. Він пройшов усі перевірки та подав декларацію. Проте через суспільний резонанс довелося шукати іншу людину.

І от Шепетівська РДА нарешті отримала керівника. Ним став шепетівчанин Юрій Басюк. Розпорядження про призначення сьогодні, 3 квітня, підписав Президент України Володимир Зеленський. Розповідаємо, що відомо про цю людину.

Відео дня

За даними сайту ЦВК, Юрій Басюк народився 15 березня 1974 року. Має вищу освіту. 2015 року Балотувався до Шепетівської міської ради від «Аграрної партії», але депутатом не став. За даними сайту asdev.com.ua, Юрій Басюк мав сертифікат інженера технічного нагляду зі спеціалізацією «Технічний нагляд за будівництвом будівель і споруд». На сайті YouControl вказано, що Юрій Басюк був зареєстрований у Шепетівці як фізична особа — підприємець. Основним видом його зайнятості була діяльність у сфері архітектури.

Крім того, Юрій Басюк був керівником ТОВ «Дельта-Інжиніринг». Основним видом роботи цієї фірми є діяльність у сфері архітектури. Ще одне підприємство, яким керував новопризначений очільник РДА, — ТОВ «Моноліт-Кривин». Воно зареєстроване у селі Старий Кривин Славутського району. Основний вид діяльності фірми — добування піску, гравію, глин і каоліну. Також Юрій Басюк був керівником тепер вже ліквідованого відділу містобудування та архітектури Шепетівської РДА.

В електронній декларації Юрій Басюк вказав, що має нежитлове приміщення у Шепетівці. У цьому ж місті його дружина має квартиру. Також вона має земельну ділянку в Судилкові Шепетівського району. У власності доньки є земельна ділянка у Лотівці Шепетівського району. У розділі транспортних засобів Юрій Басюк вказав два автомобіля — «Chevrolet Lacetti» 2011 року та «Москвич АЗЛК 2140» 1983 року.

Протягом 2019 року Юрій Басюк заробив 105 609 гривень у ТОВ «Дельта-Інжиніринг». Також отримав 34 357 гривень допомоги по безробіттю та 18 440 гривень соціальної допомоги на дитину. Задекларував Юрій Басюк також 5000 доларів США готівкою (118 431 гривня за курсом НБУ на 31 грудня 2019 року).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up