Картопляні човники, фаршировані грибами, від шеф-кухаря Дениса Власенка – корисно і смачно

Картопляні човники, фаршировані грибами, від шеф-кухаря Дениса Власенка – корисно і смачно
Готуємо картопляні човники, фаршировані грибами, з шеф-кухарем кафе «Щедрий горщик» Денисом Власенком.

- Картопляні човники, фаршировані грибами, - це одна з найпопулярніших страв нашого закладу, - розповідає шеф-кухар кафе «Щедрий горщик» Денис Власенко. - Особливо вона користується попитом під час бенкетів, урочистих подій та днів народжень. Відвідувачам подобається її чудовий смак та тепло домашньої кухні. Пропоную приготувати цю страву і відчути її смак у себе вдома.


Для човників потрібно:


Картопля – 200 г (4 штуки)
Печериці – 250 г
Твердий сир – 100 г
Сметана – 80 г
Олія – 20 г
Сіль, перець, петрушка – за смаком

Відео дня
>
Час приготування: 45 хвилин


Як готуємо:


Миємо картоплю і відварюємо її у мундирах до напівготовності.


- Картоплю для приготування страви необхідно обирати середнього розміру з гладкою рівною поверхнею, - радить кухар. – Її можна також не відварювати, а запекти у духовці або обсмажити на грілі. Щоб при запіканні картопля не розвалювалась, її потрібно попередньо наколоти вилкою з усіх сторін.


Помиті печериці нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на олії до готовності. До печериць можна додати смажену цибулю за смаком.


Відварену картоплю ріжемо вздовж навпіл. З половинок картоплі обережно виймаємо ложкою середину так, щоб картопля набула форми човника.


- Для того, щоб човники не ламались, коли ми виймаємо середину, потрібно її не доварювати хвилин п’ять-десять, - каже Денис Власенко. – Тоді вона буде твердішою і міцнішою.


Картоплю, яку ми вийняли з човників, подрібнюємо ложкою на невеликі шматочки. До отриманої маси додаємо смажені гриби, сіль, перець, сметану і подрібнену зелень. Все ретельно перемішуємо. Для покращення смаку, до начинки можна додати часник, вершкове масло або грибну приправу. Таку страву також можна робити з м’ясною або будь-якою іншою начинкою на ваш смак.


Картопляні човники наповнюємо начинкою і викладаємо на деко, змащене олією.


Дрібно натираємо сир на тертці і посипаємо ним човники на деці. Потім ставимо його у духовку, розігріту до 180 – 200 градусів на 10 хвилин. 


- Для запікання картоплі необхідно обирати нежирний жовтий сир. Для того, щоб страва не буда сухою, її необхідно виймати з духовки, коли сир запечеться до рум’яної золотистої скоринки. Страва готова, - завершує Денис Власенко.



Готові картопляні човники викладаємо на тарілку та прикрашаємо листками салату, гілочками кропу чи петрушки.


Смачного!


Кафе «Щедрий горщик»


вул. Свободи, 14а

тел. (097) 594-05-58, (096) 654-65-19

Шановні кухарі та любителі кулінарного мистецтва! Надсилайте власні фоторецепти на адресу [email protected] і нехай весь Хмельницький смакує! 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Таки приготувала. У кухаря вийшло смачніше )) Ну, і власне, я забула про кріп )
  • Anonymous

    виглядає дуже апетитно і по-домашньому! треба вдома приготувати.
  • Anonymous

    Вчора приготувала. Чоловіку і мені сподобалося. І сама страва виглядає красиво
  • Anonymous

    А мені подобається цей заклад! Завжди смачно і привітно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up