- Картопляні човники, фаршировані грибами, - це одна з найпопулярніших страв нашого закладу, - розповідає шеф-кухар кафе «Щедрий горщик» Денис Власенко. - Особливо вона користується попитом під час бенкетів, урочистих подій та днів народжень. Відвідувачам подобається її чудовий смак та тепло домашньої кухні. Пропоную приготувати цю страву і відчути її смак у себе вдома.
Для човників потрібно:
Картопля – 200 г (4 штуки)
Печериці – 250 г
Твердий сир – 100 г
Сметана – 80 г
Олія – 20 г
Сіль, перець, петрушка – за смаком
Як готуємо:
Миємо картоплю і відварюємо її у мундирах до напівготовності.
- Картоплю для приготування страви необхідно обирати середнього розміру з гладкою рівною поверхнею, - радить кухар. – Її можна також не відварювати, а запекти у духовці або обсмажити на грілі. Щоб при запіканні картопля не розвалювалась, її потрібно попередньо наколоти вилкою з усіх сторін.
Помиті печериці нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на олії до готовності. До печериць можна додати смажену цибулю за смаком.
Відварену картоплю ріжемо вздовж навпіл. З половинок картоплі обережно виймаємо ложкою середину так, щоб картопля набула форми човника.
- Для того, щоб човники не ламались, коли ми виймаємо середину, потрібно її не доварювати хвилин п’ять-десять, - каже Денис Власенко. – Тоді вона буде твердішою і міцнішою.
Картоплю, яку ми вийняли з човників, подрібнюємо ложкою на невеликі шматочки. До отриманої маси додаємо смажені гриби, сіль, перець, сметану і подрібнену зелень. Все ретельно перемішуємо. Для покращення смаку, до начинки можна додати часник, вершкове масло або грибну приправу. Таку страву також можна робити з м’ясною або будь-якою іншою начинкою на ваш смак.
Картопляні човники наповнюємо начинкою і викладаємо на деко, змащене олією.
Дрібно натираємо сир на тертці і посипаємо ним човники на деці. Потім ставимо його у духовку, розігріту до 180 – 200 градусів на 10 хвилин.
- Для запікання картоплі необхідно обирати нежирний жовтий сир. Для того, щоб страва не буда сухою, її необхідно виймати з духовки, коли сир запечеться до рум’яної золотистої скоринки. Страва готова, - завершує Денис Власенко.
Готові картопляні човники викладаємо на тарілку та прикрашаємо листками салату, гілочками кропу чи петрушки.
Смачного!
Кафе «Щедрий горщик»
вул. Свободи, 14а
тел. (097) 594-05-58, (096) 654-65-19
Шановні кухарі та любителі кулінарного мистецтва! Надсилайте власні фоторецепти на адресу [email protected] і нехай весь Хмельницький смакує!
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Anonymous
Anonymous
Anonymous
Anonymous