Масляна йде: у середу до тещі на млинці (РЕЦЕПТИ)

Масляна йде: у середу до тещі на млинці (РЕЦЕПТИ)
Масляна – останній тиждень перед Великим постом, і кожен день цього тижня – особливий. 13 березня – середа, час до тещі на млинці!

У середу тещі запрошували своїх зятів на млинці. Навіть є вислів у російській мові «до тещі на млинці». Молоді в цей день одягалися так, як на весілля. У цей же день молоді неодружені хлопці й незаміжні дівчата каталися з гір.

Цікаво, що над хлопцями, яким цього року не пощастило, і вони не встигли одружитися, все село жартувало, придумувало різного роду «покарання», від яких хлопці відкуповувалися частуваннями - млинцями й цукерками. Але найголовнішою подією цього дня був все-таки візит зятя - «до тещі на млинці».

Відео дня
> Спекти млинці - справа нехитра. Головне - правильно підібрати начинку. Вибирайте на свій смак!

Начинка для млинців з яєць

Склад: 4 яйця, 50 гр. зеленої цибулі, 5-10 гр. кропу, сіль.

Відварити яйця. Натерти варені яйця на тертку. Обсмажити зелену цибулю, додати кріп і сіль.

Сирна начинка

Склад: Сир 500 гр., 1 жовток яйця, 2 столові ложки цукру, 50 гр. родзинок.

Беремо сир, додаємо в нього один жовток, цукор, перетираємо усі із сиром. У масу, додаємо родзинки, попередньо замочений в окропі.

Куряча: млинці з куркою

Склад: 1 куряча грудка, 10 гр. кропу, 2 варених яйця, сіль, перець.

Відварити курячу грудку. Перекрутити її на м'ясорубці. Кріп дрібно нарізаємо. 2 варених яйця натерти на крупну тертку, сіль і перець додаємо за смаком.

Грибна начинка в млинці

Склад: 500 гр. гриби, 2 шт. ріпчастої цибулі, сіль, перець.

Обсмажити гриби, обсмажити ріпчасту цибулю середнього розміру, додати сіль і перець за смаком.

Млинці з м'ясом

Склад: 500 гр. свіжого м'ясного фаршу, 1 ріпчаста цибуля, сіль, перець.

Найпоширеніша м'ясна начинка для млинців. М'ясний фарш обсмажується з цибулею, додаємо сіль і перець за смаком.

Млинці з сиром і шинкою

Склад: 300 гр. шинки, 150 гр. сиру, 2-3 варених яйця, сіль.

Беремо шинку, сир і варені яйця. Шинку ріжемо соломкою, а сир та яйця натираємо на крупній тертці. Сіль за смаком.

З курагою

Склад: 300 гр. сиру, 100 гр. кураги, 1 ст. ложка цукру.

Беремо сир і дрібно подрібнену курагу, все перемішуємо і додаємо 1 ст. ложку цукру, далі знову все добре перемішуємо.

З чорносливом і вершками

Склад: 200 гр. чорнослив, 1 ст.ложка цукру, 1 гр. кориця, 50 гр. вершки.

Чорнослив залити окропом. Через 10 хвилин дрібно подрібнити його, додати цукор, корицю, вершки. Все ретельно перемішати.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up