Кутя – головна звичаєво-обрядова страва, яку асоціюють з язичницьким богом багатства Велесом. Готується вона за Різдвяні свята тричі, пише "Українська правда".
Як приготувати кутю
Традиційний рецепт куті є наступним:
- Відварюється пшениця. Вона має бути м'якою, але водночас і не розвареною.
- Мнеться мак.
- Подрібнюються грецькі горіхи.
- Розпарюються родзинки.
- Береться пару ложок меду та перемішується з невеличкою кількістю теплої кип'яченої води (інколи готують на узварі).
- Усі інгредієнти змішуються.
Чому саме ці продукти?
У куті кожна складова має своє значення:
Читайте також: 12 страв на 12 полінах: яким був Святвечір на Хмельниччині десятки років тому
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Света Рудик