Салати й холодець: як довго можна зберігати новорічні страви та коли їсти їх вже небезпечно

Салати й холодець: як довго можна зберігати новорічні страви та коли їсти їх вже небезпечно
Фото ілюстративне
  • У кожної страви є свій "термін життя" і про це не варто забувати, особливо на свята, коли смаколиків багато, а ось з'їсти їх одразу, сил не вистачає.

Українці готуються до новорічної ночі. Це той самий час, коли більшість з нас смакуватиме традиційними олів’є, оселедцем під шубою та низкою інших святкових страв. Признайтесь, у більшості є звичка наготувати смаколиків чим більше, аби залишилося на потім.

Однак не варто забувати, що улюблені салатики мають свій "термін життя". Наприклад, салат олів’є досить швидко псується. Час його зберігання в заправленому вигляді становить лише чотири години. Якщо салат залишився після новорічного свята, то на ранок він вже непридатний до вживання. Термін зберігання олів’є без заправки, цибулі та майонезу до 40 годин.

Салат оселедець під шубою допускається зберігати 24 години, салат з крабових паличок буде придатний до вживання 24 години в заправленому вигляді, а 48 годин без заправки.

Відео дня

Фаршировані яйця потрібно з’їсти за 2-3 доби. 

Домашній холодець буде придатний протягом 3-4 діб. До слова, його можна заморожувати і так продовжити термін його зберігання до 1-2 місяців. 

У ВООЗ наголошують, вживати їжу після закінчення терміну придатності – ідея погана.

Там зазначають, що мало того, що продукт може втратити свої смакові якості, так і кількість бактерій в ньому може вирости до рівня, який здатний серйозно нашкодити здоров’ю.

Що стосується дотримання умов зберігання страв, то з цим також є свої нюанси:

  • "Температура в холодильнику повинна бути не вище п’яти градусів, а найкраще, якщо менше. В такому випадку термічно оброблене м’ясо може зберігатися кілька днів. Головне – не тримати його довго на святковому столі. Важливо пам’ятати, що чим більше забитий холодильник, тим вище там температура", - пише "Погляд" з посиланням на поради ВООЗ.

Читайте також: Застілля без похмілля: поради від хмельницького лікаря-гастроентеролога
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up