Салати й холодець: як довго можна зберігати новорічні страви та коли їсти їх вже небезпечно

Салати й холодець: як довго можна зберігати новорічні страви та коли їсти їх вже небезпечно
Фото ілюстративне
  • У кожної страви є свій "термін життя" і про це не варто забувати, особливо на свята, коли смаколиків багато, а ось з'їсти їх одразу, сил не вистачає.

Українці готуються до новорічної ночі. Це той самий час, коли більшість з нас смакуватиме традиційними олів’є, оселедцем під шубою та низкою інших святкових страв. Признайтесь, у більшості є звичка наготувати смаколиків чим більше, аби залишилося на потім.

Однак не варто забувати, що улюблені салатики мають свій "термін життя". Наприклад, салат олів’є досить швидко псується. Час його зберігання в заправленому вигляді становить лише чотири години. Якщо салат залишився після новорічного свята, то на ранок він вже непридатний до вживання. Термін зберігання олів’є без заправки, цибулі та майонезу до 40 годин.

Салат оселедець під шубою допускається зберігати 24 години, салат з крабових паличок буде придатний до вживання 24 години в заправленому вигляді, а 48 годин без заправки.

Фаршировані яйця потрібно з’їсти за 2-3 доби. 

Домашній холодець буде придатний протягом 3-4 діб. До слова, його можна заморожувати і так продовжити термін його зберігання до 1-2 місяців. 

У ВООЗ наголошують, вживати їжу після закінчення терміну придатності – ідея погана.

Там зазначають, що мало того, що продукт може втратити свої смакові якості, так і кількість бактерій в ньому може вирости до рівня, який здатний серйозно нашкодити здоров’ю.

Що стосується дотримання умов зберігання страв, то з цим також є свої нюанси:

  • "Температура в холодильнику повинна бути не вище п’яти градусів, а найкраще, якщо менше. В такому випадку термічно оброблене м’ясо може зберігатися кілька днів. Головне – не тримати його довго на святковому столі. Важливо пам’ятати, що чим більше забитий холодильник, тим вище там температура", - пише "Погляд" з посиланням на поради ВООЗ.

Читайте також: Застілля без похмілля: поради від хмельницького лікаря-гастроентеролога
 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:45 «Зі сторони Білорусі просунуться ДРГ»: черговий фейк про війну поширюють у Хмельницькому 15:11 На Хмельниччині гасили п’ять пожеж. В одній постраждала жінка 14:31 Хмельницька СБУ повідомила про підозру трьом зрадникам України 13:23 На Донбасі загинув доброволець з Ізяславщини Володимир Борисюк Від читача 15:52 6 громад Хмельниччини, за сприяння регіонального відділення АМУ, отримали гуманітарну допомогу від благодійників 12:44 Будьте здорові: аналізи, які варто здати кожному. Огляд медичних лабораторій Хмельницького 12:20 Хмельничанка Марина Бех-Романчук завоювала срібло на змаганнях у Стокгольмі 11:20 Хмельницькі контррозвідники СБУ затримали росіянина. Його розшукував Інтерпол 11:04 12 рідкісних імен: як хмельничани називали дітей у червні 10:34 На Шепетівщині п'яний водій збив людину і втік. Потерпілий загинув photo_camera 10:15 Митрополит Епіфаній нагородив Сергія Гамалія орденом (ФОТО) photo_camera 09:08 На Чернігівщині загинув військовий з Шепетівки Анатолій Піддубний 08:26 Чотири комунальних приміщення продали за 2,3 мільйона. Хто купив? 21:07 У Хмельницькому рятувальники перевірили реакцію відвідувачів торговельного центру на сигнал “Повітряна тривога” photo_camera 19:57 Кам’янчанин відсидить 4 роки за спробу відкупити сина-депутата від відповідальності 18:36 На Кам’янеччині підліток поранив ножем сестру. Як його покарали? photo_camera 17:55 Купуй книгу - допомагай захисникам! (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up